4 trükk, amit mindig követek, ha turkálóban vásárolok

4 trükk, amit mindig követek, ha turkálóban vásárolok

Címlap / Stílus / 4 trükk, amit mindig követek, ha turkálóban vásárolok

A készülődés már otthon megkezdődik

Ha vásárolni megyek, akkor az azt jelenti, hogy próbálni is fogok. Emiatt már indulás előtt olyan ruhát veszek fel, amiből könnyű kibújni és amit könnyű visszavenni. Ugyanakkor arra is figyelek, hogy alapdarabokat hordjak, mert azzal a legegyszerűbb próbálni. Például olyan derékmagasságú nadrágot választok, amit legtöbbször hordani szoktam, hogy lássam, hogy állnak vele a pólók.

Egy egyszerű felsőt választok, amivel egy lazább és egy elegánsabb nadrágot vagy szoknyát is össze tudok nézni, így kisebb az esélye, hogy olyasmivel térek haza, amit nem tudok integrálni a gardróbomba. Az egybe ruháktól is érdemes távol maradni, mert nadrág nélkül elég nehéz felsőt próbálni, de legalábbis kellemetlen.

Kilépni a komfortzónából – de csak egy arasznyira!

Tudom, hogy amikor használt ruhát vásárol az ember, könnyen elszalad vele a ló, és pakol be olyasmit is a kosarába, ami tetszik neki, de sosem merné felvenni, vagy éppen nincs mihez, vagy nincs hová felvennie. Szerintem remek dolog, ha valaki mer kísérletezni az öltözködésével, megjelenésével.

Erre tökéletes terepet kínálnak a turkálók, ahol egyedi darabokat találhatsz, ráadásul árban is kevesebbet teszel kockára. Érdemes ugyanakkor meghúzni egy határt. Hiába volt ugyanis valami olcsóbb, ha sosem veszed fel, mégis csak kidobott pénz, ráadásul a környezetbarát hozzáállást sem segíti, ha olyan javakat halmozol fel, amiket aztán nem használsz.

Nekem az az elvem, hogy ha nem tudok már a próbafülkében kitalálni egy olyan konkrét napot a következő két hétben, ahol az adott ruhát biztosan fel fogom venni, akkor inkább ott hagyom szépen a fogason.

Tippek turkálóban vásárláshoz
pixelfit/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást