Second hand boltok Budapesten, ahol igazi kincsekre találhatsz

Second hand boltok Budapesten, ahol igazi kincsekre találhatsz

Címlap / Stílus / Divat / Second hand boltok Budapesten, ahol igazi kincsekre találhatsz

A fast fashion boltok portékái nem csak a környezetre vannak rettenetes hatással, de az is erősen kérdéses, hogy egy vagy két szezon után fel akarod-e venni még őket. A vintage darabok azonban időtállóak, és vásárlásukkal még a környezetedet is kíméled, nem mellékesen pedig őrült menő, egyedi stílusod lehet velük.

Mutatunk pár helyet, ahol érdemes vadászni.

LoveBug Vintage

A Margit körút 62. szám alatti lakásboltnak már az Instagram oldalát is tiszta élvezet böngészni, az embernek kedve támad tőle feltenni egy Queen lemezt, és kidobálni a ruhatárából mindent, amit 2000 után gyártottak. A Levis farmerek, különleges Martens bakancsok, klassz tornacsukák és oltári menő napszemüvegek mellett vannak itt kitűzők, plakátok és persze szuper kúl pólók is.

Ha valaha volt olyan érzésed egy utcán szembejövő lány látványától, hogy valószínűleg csak felkapta az első dolgot, ami a keze ügyébe került reggel, mégis oltári menőn néz ki minden különösebb erőfeszítés nélkül, akkor ő valószínűleg a LoveBugvan veszi a cuccait.

A bolt aktuális nyitva tartásáról érdemes a Facebook oldalukon tájékozódni, és készpénzzel készülni, mert a kártyás fizetés egyelőre nem megoldott. Bár amilyen cuki itt a társaság, ha tényleg komolyan gondolod, arra a pár percre biztosan elteszik neked a kiszemelt portékát, míg elszaladsz egy automatához. Mert hogy valamit ki fogsz itt szemelni magadnak, az biztos.

Antifactory Vintage Shop

Ha utálod, hogy négyszer szembe jön a legújabb szerzeményed, csak mire a metróból felérsz a mozgólépcsőn, viszont a turikat túrni sincs időd vagy türelmed, akkor egy olyan bolt való neked, ahol a régebbi korok darabjait már előre kiválogatták neked, hogy te a fogasokon csak csúcsszuper, jól hordható és igazán stílusos darabokat találj. Az Antifactory pontosan ezt az élményt ígéri, önmagukról ezt írják:

„Egyenként válogatott régi ruhák gyűjteményéből szemezgethettek, így nem csak egyedi, ma már ritkaságnak számító stílusos darabok közül, de mivel még nem estek áldozatul a mai tömeggyártásnak, így minőségüket tekintve is különleges, akár örök kedvenceitekre lelhettek! Havonta szervezünk vásárokat, koncerteket a boltban, amikről az aktuális híreink közt informálódhattok!”

A Paulay Ede utca 43. alatt található boltban számos olyan szuper holmit találsz, aminek még lelke van, és igazi sztorit hoz a gardróbodba.

Ever After Budapest

Divat, egyedi utcai viselet, design és rock and roll – így írja le boltjuk kínálatát a két tulajdonos, Adam és Evelin, akik a vintage iránt érzett szerelem bódulatában nyitották meg üzletüket a Kazinczy utca 6/a-ban. A benned élő rocksztár talál itt magának bőr cuccokat, vagány együtteses pólókat, ritka Levis farmereket és vintage baseball dzsekiket, de csipke ruhákat, hímzett felsőket, gyönyörű bársony holmikat is tartanak a vintage hercegnők kedvéért.

Az pedig külön jó hír, hogy a boltban törekszenek rá, hogy ne csak retró cuccokat, de helyi tervezők darabjait is beszerezhesd, elvégre ha a helyben előállított, helyi művészek által tervezett darabokat hordod, azzal nem csak a környezetednek teszel jót, de a városodnak is!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!