Tippek a babás utazáshoz

Tippek a babás utazáshoz

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Tippek a babás utazáshoz

Itt a nyár, a hosszabb szabadságolások ideje, ezért a legtöbb család fogja magát és hosszabb-rövidebb időre nyaralni megy. Amennyiben kisbaba is van a társaságban, van néhány szabály, melyet azonban érdemes betartani, hogy teljes mértékben élvezhessük a vakációt.

Merj kimozdulni!

Sokan nem mernek nyaralni menni a kisgyerekek miatt, pedig nemcsak a szülők, hanem a gyerkőcök is élvezik a környezetváltozást-főleg, ha az első időkben hozzá voltak szoktatva.

Nem kell megvárni, míg nagyobbacska lesz, ugyanis már 2-3 hónapos kórtól is bátran elindulhattok közösen vakációzni. (viszont előtte még ne, mivel fontos, hogy kellőképp felerősödjön mind az anyuka, mind a baba. Nem hiába nevezik ezt gyermekágyi időszaknak!)

Ne hosszabb út legyen az első

Meglehet, gyermeked igen jól viselné a hosszabb utazást, de lehetőleg a „főpróba” ne egy külföldi nyaralás legyen! Először csupán egy hosszú hétvége vidd el a babát, hogy megtudd, hogy is reagál.

Amennyiben jobban megismerted a gyermekedet ebből a szempontból is, már tervezhettek távolabbi úti célt, akár még egy külföldi országot is belőhettek!

Mennyi idősen vidd el először?

Mint ahogy már említettük, két hónapos kortól el lehet vinni a kicsit nyaralni, sokan mégse vállalják be ennyi idősen. Pedig a fél év alattiak sokkal jobban bírják a környezetváltozást, mint az idősebbek, akik már hozzászoktak az otthoni miliőhöz.

De bármilyen korú gyerekkel is kelsz útra, fontos, hogy magatokkal vigyétek kedvenc játékát, vagy takaróját, ami nyugtatóan hat rá.

Szállás kiválasztása

Mielőtt lefoglalnád a szállást, érdemes tájékozódni, mennyire bababarát a hely. Mert ha az, akkor nagy valószínűséggel található majd ott kiságy, etetőszék, babakád, stb.

Más esetben sajnos magatokkal kéne mindezt majd cipelni, ami elég nehézkesen férne be a kocsiba.

A másik az az étkeztetés: ha már nem anyatejet fogyaszt a pici, akkor jobb, ha apartmanba mentek, mert ott magad tudod elkészíteni a gyerkőc ételét.

Indulás előtt

Indulás előtt mindenképp készíts egy listát, amiben az összes babaholmi szerepel. Természetesen ez akkor is praktikus, ha gyerek nélkül mész nyaralni, de a kicsi számára vannak olyan dolgok, melyeket tilos lenne otthon hagyni.

Ha van szintén családanya ismerősöd, kérd ki a tanácsát, hátha mond olyanokat, amikre Te nem is gondolnál!

Az autóban

A nyári hőséget az autóban sokszor még a felnőttek sem bírják, hát még egy kisbaba! Éppen ezért fontos, hogy legyen nálatok elegendő víz, és ha tudjátok, borogassátok néha a picit!

Légkondit csak kis mértékben használjátok, és ha lehúzzátok az ablakot, vigyázzatok arra, hogy ne legyen nagy huzat, nehogy begyulladjon a füle! Ezen kívül érdemes sötétítőt is beszerezni, hogy kevésbé tűzzön be a nap!

Napvédelem

Nagyon fontos, hogy nyaraláskor gondoskodj a megfelelő napvédelemről! Használj direkt gyermekeknek kifejlesztett napvédőt, valamint ha kint van a napon, mindenképp tégy a fejére fehér színű sapkát, nehogy napszúrást kapjon!

Mielőtt elmentek, kérdezd ki a gyerekorvost, hogy mit tanácsol ebből a szempontból, hogyan védekezhettek a leghatékonyabban, valamint mondja el, mit tegyetek, ha mégis megbetegszik a kicsi.

Étkezés

Néhány gyerek a környezetváltozás miatt kevesebbet eszik. Ezzel számolnunk kell, tehát ne idegeskedjünk, nem kell egyből valami betegségre gyanakodnunk! Viszont arra ügyelj, hogy ne adj neki új ételt, nem érdemes pont akkor kísérletezgetni!

Ezen kívül, ha még szoptatsz, ha lehet, ne kóstolj meg olyan helyi specialitást, amit nem ismersz, mert lehet, hogy a picinek megfájdul tőle a pocakja.

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást