Van 5 jó tippünk a koronavírus okozta agyköd legyőzésére

Van 5 jó tippünk a koronavírus okozta agyköd legyőzésére

Címlap / Életmód / Egészség / Van 5 jó tippünk a koronavírus okozta agyköd legyőzésére

Tarts szünetet

A tavalyi karantén, a kijárási tilalom és a folyamatos home office hatása, hogy úgy érezzük, a napok összemosódnak. Az otthoni munka különösképpen olyan érzést kelthet, mintha egész nap dolgoznánk, hiszen nehéz „kikapcsolni” a tennivalókat, ha a munkahely és a pihenés színtere ugyanaz.

Ez ellen úgy védekezhetünk, hogy rendszeresen szünetet tartunk, ami azt jelenti, hogy felállunk az íróasztaltól és szigorúan olyasmivel foglalkozunk, aminek nincs köze a munkához. Egy séta, egy baráti csevej, de már az is lehetőséget ad az agynak egy kis pihenésre, ha kinyitjuk az ablakot és szívunk egy kis friss levegőt.

Változtass a napi rutinodon

Lehet, hogy a napjaid túl feszesek vagy éppen ellenkezőleg, túl lazák. Az elmúlt hetekben gyakrabban kaptam azon magam, hogy csak fekszem és a telefonom nyomkodom, erről pedig tudatosan próbálok leszokni. Az egyik új fogadalmam, hogy minden nap csinálok valamit, amiben örömöm lelem, még akkor is, ha sok volt a dolgom.

Ez lehet egy forró fürdő, egy kis séta egy baráttal, vagy pusztán az, hogy leülök egy padra és eszem egy fagyit, miközben a délutáni nap sugarait élvezem. Ezek apró dolgok, de minden ilyen kis kellemes változatosság jó hatással van az emberre.

Georgijevic/istockphoto.com

Mozdulj ki, legyél a barátaiddal

Az elmúlt év igencsak leredukálta közösségi élményeinket és társas interakcióinkat, így nem csoda, ha hirtelen nem is tudunk mit kezdeni az oltás utáni „ránk szakadt szabadsággal”. Nekem is furcsa volt annyi idő után először elmenni egy viszonylag zsúfolt étterembe. Elszoktam attól, hogy egyszerre sok embert lássak és furcsa volt a „tömeg” látványa.

Több introvertált ismerősöm pedig úgy „belesüppedt” az otthonülésbe, hogy alig tudtam őket kiráncigálni, mert szorongtak a sok ember között. Pedig ez fontos, mert az, hogy a szabadban vagy és másokkal beszélgetsz, felfrissíti az elmét és segít „eloszlatni a ködöt”.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást