4 napig hajmosás nélkül? A népszerű blogger szerint ez lenne az ideális

4 napig hajmosás nélkül? A népszerű blogger szerint ez lenne az ideális

Címlap / Stílus / Haj / 4 napig hajmosás nélkül? A népszerű blogger szerint ez lenne az ideális

Mostál ma hajat? Vagy inkább úgy kellene feltennünk a kérdést: szükséged van ma hajmosásra? Az, hogy kinek milyen gyorsan zsírosodik a haja, alkat kérdése is, de tény, hogy a túl gyakori hajmosás arra készteti a fejbőrt, hogy még több zsírt termeljen, ami miatt aztán még gyakrabban mosod majd a hajadat. De hogy lehet kiszabadulni ebből az ördögi körből? A népszerű bloggernek, Michelle-nek van egy tippje.

A kulcsszó a türelem

A sminkelés és szépségápolás témájában népszerűvé vált blogger, Michelle Phan nemrég megosztott egy cikket arról, hogyan szabadulhat meg valaki az állandó zsírosodás problémájától.
A blogger egy négy napos tervre esküszik, és állítása szerint, ha kitartóan követed ezt a rutint, akkor ennél gyakrabban nem is kell majd hajat mosnod, aminek következtében a tincseid sokkal egészségesebbek lesznek, hiszen a fejbőröd képes lesz fenntartani a saját, természetes egyensúlyát. Nézzük lépésről lépésre, hogyan gondoskodik a haja szépségéről Michelle!

Első nap

Mosd meg a hajadat, úgy, ahogy mindig is szoktad. Használj nyugodtan kondicionálót és pakolást is, még akkor is, ha eddig azért mellőzted ezeket a termékeket, mert elnehezítik a hajadat.
A négy napos program lényege, hogy az egyszeri hajmosással, minden kiegészítővel és kence-ficével együtt is tiszta marad a hajad – állítja Michelle. Hajmosás után formázd és szárítsd be a hajadat. Ehhez is nyugodtan használhatod a megszokott hajformázókat, ezek csak segítenek majd, hogy a hajad hosszabb ideig megőrizze a tartását.

Második nap

Zuhanyozz, ahogy szoktál, de tartsd távol a vizet a hajadtól! Ha kell, használj zuhanysapkát, a fürdőből kiszállva pedig kövesd a megszokott szépségápolási rutinodat. Hajformázáskor adhatsz egy kis volument a hajadnak, ha előbb jobbról balra, majd balról jobbra fésülöd át a tincseket, majd elkészíted a szokásos frizurát.
Ha nagyon zsíros a hajad, használhatsz egy kis szárazsampont, amit az ujjaiddal eloszlathatsz a hajtöveken.

Harmadik nap

Ha a hajad még mindig jó állapotban van, egy kis szárazsampon elég lehet, hogy akár leengedve is viseld, de Michelle erre a napra copfot, vagy laza, kicsit kócos hatású kontyot javasol, ami nem csak divatos most, de könnyebb is elkészíteni, ha nem frissen mosott a hajad.
A fejtetőn összefogott haj nem fog lelapulni, így ezen a napon még akkor is jól fog kinézni a hajad, ha még nem állt vissza a normál zsírtermelés, és mostanra a tincseid olajosabbak, mint kellene.

Negyedik nap

Azt maga a blogger is elismeri, hogy amikor megpróbálod visszaállítani a fejbőröd egyensúlyát, az nem egyik napról a másikra megy, és bizony, amíg a túlzott zsírosodás kitart, a negyedik napra már kissé csapzott lehet a hajad.
Michelle azt javasolja, hogy inkább nyomj a fejedbe egy sapkát, de tarts ki még egy napot, hiszen ha követed ezt a ciklusosságot, néhány alkalom múlva a fejbőröd kevesebb szírt fog termelni, és még a negyedik napon is jól fog kinézni a frizurád. Ha mégis úgy érzed, hogy az állapot már tarthatatlan, akkor ugorj a zuhany alá, és moss hajat, ahogy szoktál – elvégre már így is jobban állsz, mint amikor minden nap szükséged volt a hajmosásra.

Bónusz trükk

Ha a ciklus közben a hajad vállalhatatlanul zsírossá vagy rendezetlenné válik, akkor a zuhany alatt öblítsd le langyos, de nem meleg vízzel – javasolja Michelle.
Vigyél fel kondicionálót, nagyjából a hajhossz közepétől kezdve egészen a hajvégekig, majd 3 perc elteltével öblítsd le az egész hajat, és szárítsd meg hidegre állított hajszárítóval. Ez azonnal felfrissíti a tincseidet.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!