Párkapcsolat / Szerelem

Tévhit, hogy az erős nőktől félnek a férfiak – csak ekkor kell aggódnod

Tévhit, hogy az erős nőktől félnek a férfiak – csak ekkor kell aggódnod

Elég erősen él a köztudatban, hogy sok szingli nő azért nem talál magának partnert, mert túlságosan magasra tette a lécet, és annyira erősnek, elérhetetlennek tűnik a környezete számára, hogy a férfiak nem mernek hozzá közeledni. Biztos, hogy akad példa erre is, de könyvszerzők és kutatók is úgy vélekednek, hogy a sikeres karrier csak egy kivételes esetben ítélheti kudarcra a kapcsolatot.

A siker nem csak a tiéd lehet – közösen is profitálhattok belőle

Párkapcsolatban élve sem neked, sem a szerelmednek nem lenne szabad önös eredményként elkönyvelni az egyéni sikereket. Persze, ezt könnyebb akkor tisztázni és összhangban tartani, ha akkor jönnek a tényleges eredmények, amikor már régebb óta együtt vagytok. Ebben az esetben kisebb az esély rá, hogy „kisajátítod” a dicsőséget, hiszen – ha nem is magától értetődően, de – a szerelmed is hozzátett az előrelépésedhez.

Bár a karrieredért nyilvánvalóan te dolgozol meg igazán, azért a kedvesed is hozzáteszi a magáét. Ha mással nem, azzal igen, hogy támogat, bátorít, melletted áll a mélypontokon.

Ekkor tehát könnyebb osztozni a sikereken, és bár az érdem elvitathatatlanul a tiéd, a kapcsolatotok ugyancsak profitál abból, ha legalább az egyikőtök elismerten sikeres, és jól keres.

Tévhit, hogy az erős nőktől félnek a férfiak - csak ekkor kell aggódnod

Probléma legfeljebb akkor adódhat, ha már úgy csöppensz bele egy kapcsolatba, hogy iszonyú sokat letettél az asztalra, ráadásul mindezt teljesen önerőből tetted. Alapvetően persze ez sem gond, de megváltozik a mérleg nyelve akkor, ha az újdonsült barátod alaposan lemaradt mögötted. De ekkor is van megoldás!

Egyszerűen viselkedj úgy, mint régen…

A felmérések alapján akkor okozhat nézeteltérést a női siker és/vagy a kiemelkedő fizetés, ha minderre kifejezetten nagy hangsúlyt fektetsz. Érthető, hogy büszke vagy az elért eredményeidre sőt, legyél is! Az így bezsebelt önbizalom vonzó, és sokat ad az egyéniségedhez. Azonban, ha egyértelműen meghatározza a fellépésedet az, hogy milyen beosztásban dolgozol, akkor ne is lepődj meg, hogy mindez hatással van a párkapcsolatodra.

Ha úgy érkezel a randevúra, mint amikor egy üzleti partnerrel találkozol, illetve úgyis beszélsz, kommunikálsz vele, hogy a magas beosztásod egyértelművé teszed számára, akkor ő is úgy fog viselkedni veled, mintha üzletről lenne szó köztetek. Ekkor óhatatlanul is beindul a versengés, ami nyilván nem fogja előrelendíteni a kapcsolatotokat. Vagy, ha másmilyen személyisége van, és inkább háttérbe húzódik, akkor minden bizonnyal nem fog imponálni neked. Esetleg annyira rosszul fogja érezni magát, hogy azt gondolja, így se, úgyse üti meg a mércét nálad, akkor minek próbálkozzon?

Ha szükséges, akkor tudatosítsd magadban, hogy nem a munkáddal, főleg nem a karriereddel igyekszed meghódítani a kiszemeltedet, sokkal inkább a személyiséged az, amivel imponálni szeretnél neki.

Ez nyilván nem azt jelenti, hogy titkolnod kell, hol dolgozol, és mivel foglalkozol, de senkinek sem szimpatikus, ha valaki kérkedik a munka által birtokolt hatalmával, vagy éppen a keresetével. Fordított esetben alighanem neked sem lenne ínyedre, ha a randevúpartnered egyértelműsítené, hogy beosztása és anyagi helyzete miatt gyakorlatilag bármit megtehet…

Tévhit, hogy az erős nőktől félnek a férfiak - csak ekkor kell aggódnod

Mindent összevetve tehát nem igaz, hogy a férfiak kifejezetten félnének az erős és sikeres nőktől. Sőt, sokan vannak olyanok, akik jóval inkább bennük látják meg azt a személyt, akivel fel lehet építeni egy komoly kapcsolatot és egy valamirevaló életet.

Az biztos, hogy csak azért nem kell nemet mondanod egy előreléptetésre, mert éppen egyedülálló vagy, és az is garantált, hogy csak azért felesleges kivonni magadat egy ígéretes randi alól, mert saját vállalkozást vezetsz. Okozhat persze komplikációkat a magas beosztásod, de ugyanúgy nehéz helyzeteket szülhet, ha éppen munkanélküli vagy – nem kizárólag ezen fog múlni az, hogy lesz-e köztetek valami, vagy sem.

Képek forrása: bnenin/Depositphotos.comnd3000/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást