Teszteld! Mennyire vagy elégedett a szexuális életeddel? Ha 7-ből legalább 5 igaz rád, az vagy

Teszteld! Mennyire vagy elégedett a szexuális életeddel? Ha 7-ből legalább 5 igaz rád, az vagy

Címlap / Szerelem / Teszteld! Mennyire vagy elégedett a szexuális életeddel? Ha 7-ből legalább 5 igaz rád, az vagy

1. A szex elismerten fontos dolog az életetekben

Sokan még mindig szeretik elbagatellizálni a szexuális életüket, és nem lépnek akkor sem, amikor az együttlétek száma egyre jobban csökken. Természetes dolog, hogy vannak élethelyzetek, mikor nem az a legfontosabb, hogy jusson idő a szeretkezésre, sokszor bőven elég csak valahogy átvészelni a napokat. Akadnak személyes tragédiák, egészségügyi krízisek, munkahelyi, vagy éppen párkapcsolati hullámvölgyek, ám a szexnek kiemelt szerepet kell juttatni.

Talán ez nem tűnik életbevágóan fontosnak, de mindig jönnek újabb és újabb hétköznapi nehézségek, amik miatt háttérbe szorulhatnak az együttlétek. Ha pedig nem tekintetek valamire elismerten fontos tényezőként, akkor az idővel tényleg nem is lesz az – a szex így észrevétlenül, fokozatosan eltűnik a kapcsolatotokból.

2. Gyakran megérintitek, megölelitek egymást „csak úgy”

Egy kapcsolat indulásakor minden érintés, minden puszi, csók, végtelenül izgalmas, idővel azonban háttérbe szorulnak ezek a kedves és fontos gesztusok. Manapság azonban már felmérésekből is tudjuk, az elégedettség, boldogság érzéséhez nélkülözhetetlenül fontosak a testi érintések.

Nem kell, hogy ezeknek azonnal szexuális töltetük legyen, ugyanis a kontaktus fenntartása a lényeg.

Ezektől érezzük egy kapcsolatban, hogy fontosak vagyunk egymásnak, hogy bízhatunk a másikban és persze azt is, hogy jelen vagy a testi vágy is. A hétköznapi rohanásban sokszor háttérbe szorulnak ezek az érintések, pedig a szexuális élet korántsem a hálószobában kezdődik.

3. Rendszeresen vagytok kettesben

Amíg nem alapítotok családot, nem túl nehéz dolog kettesben töltenetek az időt, ehhez elegendő, ha összehangoljátok a beosztásotokat. A későbbiek folyamán azonban egyre nagyobb kihívás lehet lebonyolítani egy randit, legalábbis időszakosan. Éppen ezért olyan lényeges, hogy mindketten törekedjetek a közös időtöltésre akkor is, ha már családot alapítottatok és persze akkor is, ha sokat dolgoztok.

Erre kiváló lehetőségeket kínálnak a kisebb-nagyobb vakációk, hosszú hétvégék, de akár az esték is megfelelnek – a lényeg, hogy kizárjátok a hétköznapi gondokat, és csak egymásra koncentráljatok.

Ha nem adjátok meg a lehetőségét annak, hogy kettesben is töltsetek időt, akkor értelemszerűen nem sok esélye van a boldog, kiegyensúlyozott szexuális életnek.

jacoblund/istockphoto.com

4. Tudtok beszélgetni egymással

Mi köze van a beszélgetésnek és a szexnek egymáshoz? Valójában nagyon is sok, és nem csupán akkor, ha a szexuális életeteket tárgyaljátok ki. A hosszú távú kapcsolat nem csupán arról szól, hogy párként funkcionáltok, barátként, társként is helyt kell állnotok. Ez bizony nem megy másként, csak sok-sok beszélgetés, kommunikáció, kompromisszum társaságában, márpedig ezek a tartalmas szexuális élet alapjait is jelenthetik.

Nehéz lehet a szexről beszélni akkor, ha túlságosan meg akarsz felelni a partnerednek… Azonban, ha úgy érzed, nem kell titkolóznod előtte – éppen ellenkezőleg – akkor nem lesz nehéz elmondanod a vágyaidat sem, adott esetben megkérned, min változtasson. 

Az utolsó 3 pont a következő oldalon folytatódik. Lapozz! >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást