Ez a teszt megmutatja, mennyire egészséges a párkapcsolatotok – Mindössze 10 perc alatt

Ez a teszt megmutatja, mennyire egészséges a párkapcsolatotok – Mindössze 10 perc alatt

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ez a teszt megmutatja, mennyire egészséges a párkapcsolatotok – Mindössze 10 perc alatt

Lehettek együtt már évek óta, vagy csak pár hete, időnként mindenkinek szüksége van egy kis gondolkodásra. Hogy végigtekints azon, hol tartotok most, merre haladtok, és tényleg van-e közös jövőtök? Ha kíváncsi vagy arra, vajon mennyire egészséges a kapcsolatotok, ez a teszt segíthet választ adni.

Persze a párodra is szükség lesz hozzá, hiszen neki is végig kell csinálnia a feladatokat.

A teszt első részében csak annyit kell tennetek, hogy mindketten írjátok fel egy papírra a másik legjobb tulajdonságait, mindazokat a dolgokat, amikért szeretitek egymást. Nincs megszabva, hányat kell papírra vetnetek, de ha lehet, akkor amennyi csak eszetekbe jut! De itt még nincs vége, ugyanis ezt követően a negatív tulajdonságokat is le kell írnotok, amiket annyira nem szerettek egymásban.

Íme egy példa:

Pozitív jellemzők:

1. Romantikus lélek

2. Intelligens jellem

3. Bármiről tudok vele beszélgetni

4. Jó a humorérzéke

5. Gyakran megdicsér

6. Jó vele az ágyban

7. Sokat főz

Negatív jellemzők:

1. Nem szeret utazni

2. Szeret panaszkodni

3. Az exeit gyakran felemlegeti

4. Sokat lóg a haverokkal

A fenti példa alapján azt lehet mondani, hogy ez a kapcsolat egészen rendben van, hiszen több jellemző került fel a pozitív tulajdonságok listájára, mint a negatívra, ráadásul utóbbiak sem túl komoly gondok. Ez nagyon fontos, ugyanis aki több rossz dolgot tud elmondani a párjáról, mint jót, sajnos valószínűleg nem boldog abban a kapcsolatban. A te listád hogy nézne ki?

A teszt második felénél azt kell leírnotok papírra, hogy a ti életetekben mi a 10 legfontosabb dolog, aminek érvényesülnie kell a boldogságotok érdekében. Ezután pedig egy “igent” írj mellé, ha a párod segít, hogy ezek jelen legyenek az életetekben, és “nemet”, ha nem veszi ki a részét bennük.

Mutatunk is egy példát!

1. Sok utazás – NEM

2. Gyakori dicséretek – IGEN

3. Közös jövő tervezése – IGEN

4. Mély beszélgetések – IGEN

5. Jó barátság közöttünk – IGEN

6. Szuper szex – IGEN

7. Programok szervezése – NEM

8. Romantika a hétköznapokban – NEM

9. Több idő töltése a családdal – IGEN

10. Őszinteség – IGEN

Persze a fenti tíz helyre tényleg bármit írhatsz, ami szerinted fontos az életedben, kezdve a közösen megosztott házimunkától egészen addig, hogy szeretnél időnként kapni egy csokor virágot vagy bármit, alkalomtól függetlenül. A lényeg, hogy tényleg azt írd le, ami szerinted kell a közös életetekhez, és aztán őszintén azt is, hogy ezt megkapod-e a másiktól. A fenti példa szintén ideális esetet mutat be, hiszen viszonylag sok pont mellé került “igen”.

Ha elkészült a saját tíz pontod, ezt követően nézd meg, a te párod mit írt a listára, mert könnyen lehet, hogy több olyan prioritást is találsz, amiről nem tudtad, hogy ennyire fontos lehet számára. 

Ez a teszt segít, hogy lássátok, egyáltalán tényleg összepasszoltok-e, másrészről pedig megmutatja, mi az, amin mindkettőtöknek változtatni kell. Hiszen egy párkapcsolat sosem marad olyan, mint a legelején, amikor minden tökéletes volt – épp ezért nem árt néha megbeszélni, mi az, amiről már másképp vélekedtek, hogy a kapcsolatotokat is ennek fényében tudjátok alakítani.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást