Ez történik a testeddel, ha minden nap fogyasztasz tejtermékeket

Ez történik a testeddel, ha minden nap fogyasztasz tejtermékeket

Címlap / Életmód / Egészség / Ez történik a testeddel, ha minden nap fogyasztasz tejtermékeket

Pattanásokat okozhat

Vanessa Rissetto dietetikus megerősítette, hogy a tejtermékek képesek gyulladást okozni a szervezetben, a D-galaktóz miatt, ami a laktóz bomlásterméke.

Ezért nem véletlen, hogy ha néhány napon keresztül több pohár tejet is megiszol, észreveheted, hogy a nyakadon, arcodon pattanások jelennek meg, és ezek nehezen is tűnnek el.

Ezért a lényeg inkább a mértékletességen van, hiszen a tejtermékbevitelt érdemes azért egy bizonyos szint alatt tartani. Ha nagyon kívánod őket, a legjobb, ha natúr joghurtot, kefírt eszel, ezek ugyanis kisebb eséllyel okoznak pattanásokat.

Puffadás jelentkezhet

A tejtermékekről régóta pletykálják, hogy puffadást okoznak, de nagy kérdés, hogy kinél? Csak annál, akinek egyébként laktózintoleranciája van, vagy hosszú távon mindenkinél?

Michelle Beckner dietetikus szerint ha már az, hogy minden reggel megiszol egy fél pohár tejet, puffadást okoz nálad, valamilyen probléma bújik meg a háttérben.

Nem biztos, hogy laktózintoleranciáról van szó, hiszen az is lehet, hogy IBS-ed van, vagy a tejben lévő valamely fehérjére vagy érzékeny. Arról nem is beszélve, hogy ahogy idősödünk, úgy válik érzékenyebbé a testünk a tejre. Ha nálad is sokszor okoz puffadást, érdemes utánajárni az okoknak.

Emésztőrendszeri panaszok

Beckner az emésztésre gyakorolt hatásokra is kitért, és elmondta, hogy a napi egy-két pohár tejfogyasztásnak hosszú távon nincs túl sok pozitív hatása a gyomorra.

A magasan pasztőrizált, feldolgozott termékekben ugyanis baktériumok vannak jelen (jók és rosszak egyaránt), amelyek egy idő után felborítják az egyensúlyt a bél mikrobiomjában. Ez több hosszú távú problémát okozhat, és olyanokban is megmutatkozhat, mint a migrén, rossz emésztés, hányinger.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást