Életmód / Család

Terhesholmik, amiket színtiszta pénzkidobás megvenni – mégis költünk rájuk

Valószínűleg ott rontottam el mindent, hogy néhány hónappal ezelőtt rákerestem a „terhesség korai tünetei” kifejezésre a Google-ben. Mióta a keresőmotor tudja, hogy babát várok, a világ összes terhesholmiját felajánlotta már nekem, és míg némelyik tényleg hasznos lehet, és megkönnyíti a mindennapokat, azért nagyon sok olyan termék is van, ami megpróbálja kihasználni, hogy az új helyzet izgalmában az ember bármit képes lenne megvenni. Az alábbi dolgokra költeni viszont színtiszta pazarlás – legalábbis szerintem.

Terhes leggings

Nyilván ez nagyban függ az egyéni adottságoktól, testalkattól, hogy kinek milyen gyorsan nő a babája és hogyan helyezkedik, de én még így a második trimeszter vége felé sem értem, hogy mi a különbség a terhes leggings és a sima leggings között. Na leszámítva az árukat, persze.

Szerintem érdemes egyet felpróbálni, megnézni, hogy hogyan érzed benne magadat, mert lehet, hogy azt mondod, neked megéri a dolog, de látatlanba ne kezdj el pánikszerűen túlárazott terhes holmikat vásárolni, mert megvan rá az esély, hogy a fele annyiba kerülő, sima leggings éppen olyan jó lesz, sőt a már meglévő darabjaidat is lehet, hogy kényelmesen hordani tudod.

 

Nagyobb méretű melltartó

Van, akinek csak a terhesség végén vagy a szoptatás idején, másoknak elég hamar és nagyon látványosan változik a kosármérete. Én is így voltam vele, és hamar egyértelművé vált, hogy a meglévő melltartóimat nem fogom tudni hordani nagyjából már a negyedik hónap közepétől.

Olvastad már?  Bőrproblémák várandósság alatt + praktikák, amikkel megszüntetheted

Ugyanakkor nem sok kedvem volt egy nagy adag pénzt kidobni új melltartókra, tudva, hogy mindössze néhány hónapig fogom tudni hordani őket.

Ekkor adta egy barátnőm az ötletet: szoptatós melltartót úgyis kell venni, akkor miért ne venném meg már most? Ugyanúgy tudom hordani a szülés előtt is, és nem kell kétszer költenem erre a ruhadarabra.

Oké, lehet, hogy nem ez a létező legszexibb fehérnemű, úgyhogy talán egy-két nagyobb méretű, de csinos melltartót érdemes lehet beszerezni, de fölösleges kétszer megvenni azt, amire úgyis csak nagyon rövid ideig lesz szükséged.

 

Magzati szívhangfigyelő

Vannak, akik esküsznek rá, és én is aláírom, hogy kevés jobb dolog van, mint hallani a babád szívhangját, és tudni, hogy minden rendben van vele.

A legtöbb ilyen szívhangfigyelővel viszont az a baj, hogy akinek nem „előnyösen” fekszik a babája, vagy tapad a méhlepénye, esetleg nincs túl nagy gyakorlata, az csak nehezen vagy egyáltalán nem találja meg azt a bizonyos szívhangot, innen pedig egyenes út vezet a pánikhoz.

Van, aki szívesen használja a készüléket, és azt mondja, minden pénzt megért, de ha tétovázol, hogy kell-e neked, a józan ész mérlege inkább a nem felé billen – főleg, hogy ápolónő ismerősömtől tudom, hogy a „jól fekvő” babák szívhangját sima fonendoszkóppal is lehet hallani, ilyet pedig egészségügyi szakboltokban jóval olcsóbban is beszerezhetsz.

Olvastad már?  5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt a második gyereket tervezitek

 

Terheseknek javasolt körömlakk

Én sem akartam elhinni, de tényleg létezik ilyen.

Az elvet persze értem: a lakkból, amíg szárad, kemikáliák szabadulnak fel, amelyek belégzése nem feltétlenül tesz jót az egészségnek, míg a terhesség alatt javasolt körömlakkokban – persze többnyire jó pénzért – csak az egészségre ártalmatlan összetevők kerülnek.

Az igazság viszont az, hogy a 21. században mindenhol van valamennyi vegyszer vagy kemikália, ezeket lehetetlen elkerülni, a körömlakkokban pedig olyan minimális a vegyszer, hogy gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy ez egy egészséges terhesség során problémát okozzon.

Ha valaki mégis teljesen bio életet szeretne élni a terhesség alatt – vagy akár amúgy is – akkor meg ezt a 9 hónapot akár körömfestegetés nélkül is ki lehet bírni.