Szerelem / Párkapcsolat

4+1 dolog, amit sose írj le a párodnak üzenetben – És senki másnak se!

Aminek köze van a pénzetekhez

Természetesen azzal semmi baj nincs, ha megbeszélitek, hogy mekkora összegű csekket kell befizetni, vagy hogy mi az, amire muszáj most költenetek. De részletekbe jobb nem bonyolódni a neten. Leírni, hogy mennyi a fizetésetek, esetleg kártyaadatokról beszélni vagy rendelési oldalhoz kapcsolódó jelszavat leírni a legnagyobb hiba, amit elkövethettek! Bár azt gondolnád, a Facebookos profilod biztonságban van, vagy nincs azzal baj, ha Viberen beszélgettek, sosem lehetsz elég biztonságos.

Nem tudhatod, hogy a nyilvános Wi-Fit nem törték-e fel (sajnos ez nem csak a filmekben történik meg), vagy ha épp elveszíted a telefonod, a tolvaj bármikor meg tudja nézni az üzeneteidet, privát adataidat. Ha valamit nem szívesen kürtölnél világgá, inkább sose írd le üzenetben!

Egy kiadós vita után

Van, hogy nem tudtok személyesen találkozni a pároddal, és muszáj megbeszélnetek a neten egy vitát vagy problémát, de sose írásban tegyétek. Hiába gondolod úgy, hogy ezáltal több időd van átgondolni, mit válaszolnál, valójában az esetek többségében csak ront a helyzeten az üzenet.

Nem halljátok egymás hangját, nem látjátok a másik arcát, így minden sor ridegnek hathat, és nemcsak még több okot ad a feszültségre, de a kapcsolatotokat is távolságtartóbbá teheti. Ha összevesztetek, inkább telefonáljatok, de ne írásban akarjatok megoldást találni!

Az első nagy szeretlek

Egy kezdődő kapcsolatban az első szeretlek valódi mérföldkő, amire örökké emlékezni fogtok. Kivéve, ha ez üzenetben történik meg, mert akkor nem marad túl boldog élmény. Talán fel sem merült eddig benned, hogy ha szívet küldesz a másiknak este lefekvés előtt, azzal komolytalanná teszed ezt az egészet, de így van. Az emberek mindig többre tartják a szemtől-szemben történő beszélgetéseket, és az első szeretleknél ez hatványozottan igaz. 

gradyreese/istockphoto.com

„Ne haragudj”

Kaptál már te is bocsánatkérő üzenetet a Facebookon a párodtól vagy egy ismerősödtől? Valószínű, hogy bár végül leírtad, hogy semmi gond, mégis maradt benned egy kis ellenérzés, és nem tartottad annyira lezártnak a dolgot. Erről is az tehet, hogy üzenetben beszéltetek, és nem hallottátok egymás hangját, az őszinte érzéseket. Egészen más az, ha valaki felhív telefonon, és taktikázás nélkül tudtok beszélni, mint ha az emojik mögé rejtőztök. Ha legközelebb neked kell valakitől bocsánatot kérni, inkább csörögj rá, és meglátod, sokkal hamarabb túllendültök a konfliktuson!

+1. Panaszkodni másoknak

A szó elszáll, de az írás megmarad, és ami egyszer felkerült a netre, sosem tűnik el. Vigyáznod kell arra, hogy kinek és mit írsz le, mert utána bárki felhasználhatja azt ellened. Valószínűleg a párod nem él vissza a bizalmas információkkal, de például egy kolléganődnek sose írj arról, hogy mennyire utálod a munkahelyedet vagy a főnöködet.

Lehet, hogy ő is így van vele, és együtt szoktatok mérgelődni rajta, de sosem tudhatod, mikor romlik meg a kapcsolatotok, és használja ezt fel ellened. Komoly következményei lehetnek, ezért csakis annak panaszkodj (a munkádról), akiben 100%-ig megbízol. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást