Élj teljes életet!

Élj teljes életet!

Címlap / Életmód / Egészség / Élj teljes életet!

Szerinted is lehetetlen örülni minden egyes napnak és megtenni mindazt, amit szeretnél?

Cikkünkből megtudhatod, hogyan élj egészségesebb, józanabb és sokkal elégedetebb életet. Tehát bújj a kedvenc takaród alá és inspirálódj, hogyan kövesd álmaid, spórolj pénzt, kapj erőre, kérj segítséget, gyűjts energiát, maradj pozitív, tápláld a lelked és még nagyon sok mást.

Improvizálj!
Nem kell ahhoz ínyencnek lenned, hogy az átlagos, unalmas ételeket inspiráló alkotássá változtasd. Egyes hozzávalókból többféle ételt is az asztalra varázsolhatsz. Például a paradicsomot nemcsak salátaként lehet fogyasztani, de készíthető belőle leves, szósz vagy lecsó. Ha szeretnéd élvezni a konyhaművészetet, ne riadj meg a hibáktól! Válassz ki egy estét, amikor szívesen kísérleteznél, válassz egy könnyű receptet melyet az egész család szeret és változtass meg benne egy-két hozzávalót. Ha valami nem sikerülne (biztos előfordul majd), fogd fel úgy, mintha tanulnál, hiszen lesznek még újabb esték, amikor kísérletezhetsz.

Töltődj fel energiával!
A sok alvástól az ember lomhának érezheti magát. Ugyanakkor, az alvás csupán egy része az energia-puzzle-nek. A többi a konyhaszekrényben, a hűtőben és a fagysztóban rejtőzik. A kimerültség oka lehet öt gyakori ételallergia: glutén, tejtermékek, tojás, kukorica és mogyoró. Ezek az ételek elszívják az ember energiáját, éppen ezért ajánlott egy egy hetes diétát tartani. A diétát követően fokozatosan, egyenként kell bevezetni ezeket az ételeket az étrendbe, hogy az ember rájöjjön mely ételektől lesz fáradtabb és melyek adnak energiát.

Gyógyíts be egy sebet!
Ahhoz, hogy véget vess egy veszekedésnek (nem számít ki kezdte), beszélj tisztán és lényegretörően. Az egyetlen dolog, ami megölhet egy kapcsolatot az a kimondatlan sértettség vagy düh. Mielőtt elásnád a csatabárdot, gondold végig mit vársz el a megbékéléstől, milyen hatást vársz tőle? Először is tervezd meg előre, hogy miket fogsz mondani, annak a személynek, akivel összevesztél, majd keress valakit, aki tud a dologról és próbáld el vele a beszélgetést. Ezután, szervezz meg egy találkozót az eltávolodott baráttal, rokonnal. Mondd el neki, mennyire megbántott, mit szeretnél, milyen irányba fejlődjön a kapcsolatotok, és min kell változtatni ahhoz, hogy újra az életed része legyen. Tisztelettudóan hallgasd végig válaszát és hagy, hogy magával ragadjon a beszélgetés. Kapcsolataink a legfontosabb dolgok életünkben, éppen ezért megérik a beléjük fektetett időt és fáradozást.

Légy zöldebb!
Papír és műanyag újrahasznosítás? Próbáld ki! Vásárolj kompakt fénycsöveket és természetes anyagból készült ruhákat! Próbálj ki mindent, ami öko, így nem csak az anyagok tartósságát használod ki, hanem társadalmi aktivitássá változtatod azt. Az embernek szüksége van, hogy más emberekkel együtt csináljon dolgokat, hogy közösségekbe tartozzon és, hogy ezáltal kialakítson egy olyan társadalmat, mely nem függ a fosszilis tüzelőanyagoktól. Győzd meg barátaidat, rokonaidat, hogy támogassák ők is a fenntartható fejlődést, vásároljanak helyileg termelt ételt, utazz tömegközlekedési eszközökön és támogasd az ökológiai fejlődést, hiszen ez környezeted is feldobhatja. Talán még jobb, ha a prédikáció helyett inkább meghívod barátaid ebédre, hogy saját szemükkel is tapasztalhassák milyen is egy otthon, saját kertben termelt zöldség.

Kövesd az álmaid!
Álmodozni könnyű, azonban, ha az álmok megvalósításáról van szó sokszor elakadunk. Ha új szakmát szeretnél, ne lépj ki egyből a cégtől, hiszen a számlákat ki kell majd valamiből fizetni. Fokozatosan váltsd valóra álmaid. Az új üzleted vagy karriered kezd el mellékállásként. Lehet, hogy elfoglaltabb leszel, de motiválni fog a tudat, hogy új életet kezdesz. Írj egy önéletrajzot és új karriered kezd önkéntesként. Így amikor eljön az ideje gontalanul lépsz be új szakmádba. Meglátod majd, hogy követni az álmaid sokkal könnyebb, mint lemondani róluk. Ha nem követed őket csak azért fogsz élni, hogy kifizesd a számlákat, nem pedig, hogy szenvedélyednek élj, és ettől életed még bonyolultabbnak tűnik. Ha nem vagy megelégedve jelenlegi állásoddal, gondold végig mi a szenvedélyed, hobbid és találd ki, hogyan lehetne belőle karriert varázsolni.

Ne stresszelj!
Ha kiegyensúlyozott stresszmentes életet szeretnél, mondogass minél több állító mondatot. Ez nem vicc! Az ilyen mondatok visszahúznak gondolataidból, megnyugtatnak és jobban tudsz majd koncentrálni. Egy kutatás kimutatta, hogy a kijelentő mondatok csökkentették a kortizol szintet (egy stressz hormon). Válassz ki egy pozitív mondatot, mely szükség esetén segít. Például, ha félelem a stressz alapja, mondogasd azt, hogy „Biztonságban vagyok, védve”. Ha szorongsz, mondd azt, hogy „Nyugodt vagyok és kiegyensúlyozott”. Addig ismételd ezeket a szavakat, amíg úgy érzed jobban vagy.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!