Csipkebogyó tea
Hozzávalók: 4 púpozott evőkanál csipkebogyó, egy liter víz, méz.
Elkészítés: A csipkebogyót tépkedd nagyobb darabokra, majd egy éjszakán át áztasd fél liter vízben. Másnap szűrd le, és a csipkebogyókat ezúttal öntsd fel fél liter meleg, de nem forró vízzel, és hagyd őket ázni 15 percet, míg langyosra hűl a víz. Ekkor szűrd le a csipkebogyókat, és a két levet öntsd össze, ízesítsd mézzel, és már fogyaszthatod is.
Chai latte
Hozzávalók: 3 filter tea, 2,5 dl víz, 2 dl tej, fél dl tejszín, fél teáskanál őrölt fahéj, barna cukor, kardamom, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér, szegfűbors.
Elkészítés: A teafiltereket öntsd fel a forró vízzel, majd add hozzá a fűszereket, és hagyd ázni őket. Nagyjából egy perc múlva vedd ki a filtereket. A tejet langyosítsd meg és egy botmixer segítségével habosítsd fel egy kicsit, majd öntsd a teához. Ízesítsd barna cukorral, a tetejét pedig díszítheted fűszerekkel.
Almás teapuncs
Hozzávalók: fél liter fekete tea, fél liter almalé, egy citrom leve, 2 fahéjrúd, egy alma, egy narancs héja, méz.
Elkészítés: Az almát hámozd meg és vágd gerezdekre, majd a tea kivételével add hozzá a többi hozzávalót, és forrald össze őket. Hagyd kis lángon öt percig rotyogni, majd öntsd fel a fekete teával, és már tálalhatod is.
Svéd tea
Hozzávalók: fél dl tej, 1 teáskanál minőségi fekete tea, fahéj és méz ízlés szerint.
Elkészítés: Egy csésze vizet forralj fel, majd tedd bele a teafüvet, fedd le és hagyd állni. Közben a tejet langyosítsd meg és habosítsd fel egy kicsit. 5 perc elteltével szűrd le a teát, öntsd fel a tejjel, ízesítsd mézzel, a tetejét díszítsd tejhabbal és egy csipetnyi fahéjjal.
Karamellás tea
Hozzávalók: 4 teafilter (bármilyen neked tetsző teafűből), 5 dkg cukor, 1,5 dl tejszín, 2 dkg vaj.
Elkészítés: A teafüvekből főzz teát. Míg áznak, a cukrot karamellizáld meg, majd mielőtt megégne, add hozzá a vajat, ha pedig felolvadt, keverd el a tejszínnel. A filtereket vedd ki a teából, és ízesítsd a főzetet a forró karamellszósszal.
Fűszeres gyömbértea
Hozzávalók: egy kis darab friss gyömbér, 2 fahéjrúd, fél liter víz, méz, szegfűszeg.
Elkészítés: A gyömbért hámozd meg és reszeld le, majd tedd a teáskancsó aljára, csurgasd rá a mézet, szórd meg a fűszerekkel és öntsd fel a vízzel. Forrald fél órán át az egészet, majd vedd le a tűzről és azonnal szűrd le, különben túl csípőssé válhat.
Tibeti vajas tea
Hozzávalók: fél liter fekete tea, 2 dl nagyon zsíros tej, 7.5 dkg vaj, egy csipetke só.
Elkészítés: Míg a tea hűl, forrald fel a tejet, a vajat pedig vágd darabokra és tedd a még mindig meleg teába a tejjel és a sóval együtt. Botmixerrel krémesítsd az egészet, majd még melegen töltsd csészékbe és tálald.