Életmód / Receptek / Táplálkozás

Tejszínes sárgarépa krémleves

Egy finom, üde és könnyű leves, tálalhatjuk pirítóssal és sárgarépa salátával.

Hozzávalók (2 személyre)

– 1 hagyma, aprítva
– 1 evőkanál napraforgóolaj
– 1 kiskanál friss gyömbér, aprítva
– 1 kg sárgarépa, szeletelve
– 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
– 700 ml húsleves alaplé
– 200 ml kókusztej
– 100 ml tejszín
– narancslé 1 narancsból

Elkészítése

1. Egy fazékban forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a hagymát, és dinszteljük körülbelül öt percig. Keverjük gyakran.

2. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát és a fokhagymát, keverjük két percig.

3. Adjuk hozzá a húslevet és kókusztejet, és forraljuk fel. Csökkentsük a hőt mérsékelt-alacsonyra, és főzzük fedetlen, amíg a sárgarépa megpuhul, ez kb. 15 perc.

4. Egy botmixerrel pürésítsük a levest. Öntsük hozzá a narancslevet, tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha túl híg a leves, a tejszínhez keverhetünk 2-3 kiskanál lisztet, ezt pedig keverjük csomómentesre a leveshez.