Hozzávalók:
– 2 evőkanál olívaolaj
– 1 vöröshagyma, apróra vágva
– 1 sárgarépa, apróra vágva
– 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
– só, bors
– 1 evőkanál paradicsompüré
– 2-3 db. kockára vágott hámozott paradicsom
– 3-4 db. sült piros paprika, hámozva és apróra vágva
– 2 teáskanál cukor, opcionális
– 500 ml tejszín
– kecskesajt, apróra vágott zöldhagyma a tálaláshoz
Elkészítése:
1. Forrósítsuk fel a 2 evőkanál olajat, adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát és puhítsuk meg. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá paradicsompürét és pirítsuk kb. 1 percig.
2. Adjuk hozzá a paradicsomot, sültpaprikát, és öntsük fel 600 ml vízzel. Főzzük 25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, és az ízek is összeolvadtak. Ha szükséges adjunk még hozzá sót, borsot, és cukrot. Öntsük hozzá a tejszínt, majd pépesítsük botmixerrel.
3. Tálaláskor szórjuk meg friss kecskesajttal és egy csipetnyi friss zöldhagymával.