Tejszínes paradicsom és paprika krémleves kecskesajttal és zöldhagymával

Tejszínes paradicsom és paprika krémleves kecskesajttal és zöldhagymával

Címlap / Életmód / Receptek / Tejszínes paradicsom és paprika krémleves kecskesajttal és zöldhagymával

Különlegesen ízletes étel, amit a tejszín és a kecskesajt igazán krémessé tesz. Friss kenyérrel vagy pirítóssal fogyasszuk!

Hozzávalók:

– 2 evőkanál olívaolaj

– 1 vöröshagyma, apróra vágva

– 1 sárgarépa, apróra vágva

– 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

– só, bors

– 1 evőkanál paradicsompüré

– 2-3 db. kockára vágott hámozott paradicsom

– 3-4 db. sült piros paprika, hámozva és apróra vágva

– 2 teáskanál cukor, opcionális

– 500 ml tejszín

– kecskesajt, apróra vágott zöldhagyma a tálaláshoz

Elkészítése:

1. Forrósítsuk fel a 2 evőkanál olajat, adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát és puhítsuk meg. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá paradicsompürét és pirítsuk kb. 1 percig.

2. Adjuk hozzá a paradicsomot, sültpaprikát, és öntsük fel 600 ml vízzel. Főzzük 25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, és az ízek is összeolvadtak. Ha szükséges adjunk még hozzá sót, borsot, és cukrot. Öntsük hozzá a tejszínt, majd pépesítsük botmixerrel.

3. Tálaláskor szórjuk meg friss kecskesajttal és egy csipetnyi friss zöldhagymával.

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!