Mit tegyél, ha a Világ változásra kényszerít?

Mit tegyél, ha a Világ változásra kényszerít?

Címlap / Életmód / Egészség / Mit tegyél, ha a Világ változásra kényszerít?

A legegyszerűbb válasz erre az lenne, hogy változz! De, mint tudjuk az élet nem ilyen egyszerű, ráadásul egyes szituációkra nehéz úgy tekintened, hogy a te érdekedben történt. Pedig minden egyes változással, életed nagy lehetőségeit kapod a kezedbe, ezért kell megtanulnod ezeket kihasználni.

Tedd meg a második lépést!

Ha belekerülsz egy olyan helyzetbe, ahol te gyakorlatilag csak néző vagy a saját életedben, akkor az nem véletlen történt. Valószínű, hogy már annyira szükségszerű volt a változás, hogy az élet kicsit besegített neked és megtette helyetted az első lépést.

Most rajtad a sor, hogy megtedd a másodikat. Például, ha elbocsátanak a munkahelyedről, akkor kétségbeesés helyett tekints a helyzetre lehetőségként.

Most végre megvalósíthatod az álmaidat és végre tényleg azt csinálhatod, amit igazán szeretnél.

Ne félj!

Sokan a félelembe menekülnek, mikor megérinti őket a változás szele és csak szeretnének visszabújni a megszokott életükbe.

Senki nem hibáztat azért, ha először megijedsz és vonakodsz az újtól, de ez ne tántorítson el a céljaidtól. Minden változás fájdalmas, de szükségszerű.

Ezt kivetítheted akár a párkapcsolatodra is. Ha már régóta azt érzitek, hogy boldogtalanok vagytok egymás mellett és esetleg a párod szakít veled, akkor próbáld meg elengedni, hogy helyet adj valaki újnak, aki mellett átélheted azt a fajta boldogságot, amire vágysz.

Sodródj az árral!

Ez néha mindenkire ráférne.

Elengedni a görcsösséget és csak engedni, hogy valami jó bekövetkezzen.

Ez persze nem egyenlő a tétlenséggel.

Amikor valamilyen változás bekövetkezik az életedbe, először csak nézd meg, hogy mi történik, aztán mikor már kezded elhinni, hogy ez veled történik, lépj a tettek mezejére és cselekedj!

Ne mástól várd a csodát!

Bizonyos változások tőlünk függetlenül bekövetkeznek, de ne mástól várd a csodát, kizárólag saját magadtól.

Egyedül te tudsz azon változtatni, ami nem tetszik az életedben, de, ha te folyton valaki másra vársz, akkor lemaradhatsz a legjobb lehetőségekről.

Vedd kézbe az irányítást és tégy csodát magadért!

Több kaland és izgalom az életedben

Ha az életben soha semmi nem változna, akkor túlságosan unatkoznánk.

Igaz, a stabilitás kényelmet és biztonságot nyújt, de a túl sok stabilitásnál stagnálást érezhetsz, ami viszont romboló hatással lehet az önképedre.

A változás életed pozitív lendülete, szóval ne harcolj ellene, inkább gondolj bele abba, hogy mennyi új, izgalmas szituációban lehet részed.

Változtass a hozzáállásodon!

Egyre többen nyitottak a változásra, sőt keresik is az életükben, mert tudják, hogy ez valami új, szokatlan kezdete. Szerencsére manapság már az emberek is egyre nyitottabbak egymással szemben, így könnyen alakulnak ki új kapcsolatok.

Ha folyton a régi, megszokott világodhoz és embereidhez ragaszkodsz, akkor egy idő után azt érzed majd, hogy túlságosan szürke az életed, nem ér semmilyen új impulzus.

Próbálj meg ismerkedni, világot látni, légy nyitott új kapcsolatokra, mert csak így következhetnek be a csodák, melyekre régóta vársz.

Valami készül

Amikor hirtelen sok változás történik az életedben, függetlenül attól, hogy ezek jók, vagy rosszak, akkor az annak a jele, hogy valami készülőben van.

Valami, amire már régóta vágytál, csak esetleg eddig nem volt bátorságod lépni.

Lehet, hogy néha azt érzed, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, de ez csupán valami nagyon jónak az előszele.

Készülj, mert hamarosan kopogtat az ajtódon.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást