Család / Életmód

10 gyönyörű, tavaszias hangulatú lánynév: ha mostanában születik a babád

10 gyönyörű, tavaszias hangulatú lánynév: ha mostanában születik a babád

Amarilla

Kevésbé felkapott, ám annál különlegesebb név az Amarilla, ami még igazi ritkaságnak számít hazánkban. A 90-es években csak elvétve adták újszülöttjeiknek a szülők, de még mai napig nincs ott a TOP100 gyakori név között. Pedig egyébként az amarillisz nevű, tölcsér alakú virágkehelyhez kötődik, ami így épp ideális tavaszi ihletésű névvé teszi az Amarillát.

Florin Patrunjel/istockphoto.com

Dália 

A Dália egy svéd eredetű név, ami a dália virágnak köszönhetően jött létre. Egyébként a virág Andreas Dahl botanikusról kapta a nevét, szóval ebben az esetben egy név ihlette a virágot, majd az későbbiekben a keresztnevet. 

Flóra

Lehet, hogy a Flóráról hirtelen nem egy bizonyos virág jut eszedbe, de maga a szó erősen kötődik a természethez. Már csak azért is, mert például az ókori mitológiában Flóra a virágok és a tavasz istennője volt, a név pedig konkrétan tavaszt jelent. A 2000-es évek elején felkapott választás volt, mára kicsit hátrakerült, de továbbra is csodás elnevezés a tavaszi babáknak.

Írisz

Az Írisz egy görög mitológiai eredetű név, aminek két jelentése is van. Eredetileg ez annyiban merült ki, hogy szivárvány, de idővel átalakult, és ma már a csodás nőszirom virágot is jelképezi. A 90-es években nagyon ritka volt, de még 2020-ban sem vált gyakorivá. Ha ezt a nevet választod kisbabádnak, szinte biztos, hogy nem lesz még egy ilyen nevű osztálytársa!

Bíborka

A bíborka egy különleges virág, ami tavasszal éli fénykorát, de maga a név nem csak ebből származik. Valójában már a 19. és 20. században is létezett a Bíbor, valamint a Bíbora név, amit később felújítottak: így született meg a Bíborka. Ettől függetlenül viszont mára egybeforrt a növénnyel is jelentése.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást