Hozzávalók:
– 60 dkg csont nélküli csirkehús, darabokra vágva
– 3 közepes sárgarépa, keresztben félbe vágva
– 2 szár zeller, keresztben félbe vágva
– 1 közepes hagyma, negyedelve
– só, bors ízlés szerint
– 10 dkg zsenge zöldbab, kis darabokra vágva
– 20 dkg spárga, kis darabokra vágva
– 1 nagy husos paradicsom, felkockázva
– 1 karalábé, felkockázva
Elkészítése:
1. Helyezzük el a csirkét egy nagy fazékba , öntsük hozzá a sárgarépát, zellert, hagymét, sózzuk, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, és pároljuk 45 percig (a habot szedjük le a tetejéről). Ha szükséges, öntsünk még hozzá vizet.
2. Egy szedővel szedjük ki a léből a húst, sárgarépát (a zellert és hagymát dobjuk ki) és tegyük félre. Adjuk a léhez a zöldbabot, spárgát, paradicsomot, karalábét és főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak (5-10 perc).
3. A sárgarépát és húst tegyük vissza a leveshez, borsozzuk az egészet ízlés szerint és tálaljuk.