Hozzávalók 2 személyre:
– 2 csirkemell
– olívaolaj
– vaj a sütéshez
– 1 mogyoróhagyma apróra vágva
– 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
– friss tárkony, apróra vágva
– 3 evőkanál tejszín
– só és bors
Elkészítése:
1. Forrósítsunk fel egy csepp olajat és egy evőkanálnyi vajat egy serpenyőben. Helyezzük bele a csirkemelleket és pirítsuk aranybarnára. Fedjük le a serpenyőt és főzzük 8-10 percig a húst.
2. Tegyük a csirkét a serpenyő szélébe és dobjuk a mogyoróhagymát és fokhagymát a zsírba, 1-2 perc alatt megpuhul.
3. Adjuk hozzá a tárkonyt és tejszínt, keverjük össze a hússal és főzzük össze az ízeket 1 percig. Fűszerezzük sóval, borssal.
4. Tálaláskor díszítsük pár szál friss tárkonnyal. Köretként újburgonya a legtalálóbb, de párolt spárgával is finom.