Táplálkozás a vércsoportod szerint

Táplálkozás a vércsoportod szerint

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Táplálkozás a vércsoportod szerint

Fáradékony, kimerült és túlsúlyos vagy? Úgy érzed, megfelelően táplálkozol, mégse sikerül jobb közérzetet elérned? Tudd meg, vércsoportod alapján mely ételeket kéne fogyasztanod az egészséged és az alakod érdekében!

Tudtad, hogy attól függően, hogy milyen a vércsoportod, léteznek számodra egészséges és károsabb ételek? Éppen ezért lehetséges az, hogy valaki extra gyorsasággal leadja a felesleges kilóit például húsmegvonással, miközben nekünk hosszú idő után sem válik be ez a módszer. Ennek oka valószínűleg a vércsoportodban keresendő, így érdemes utánajárni, melyek azok a tápanyagok melyek használnak, és mik azok, amiktől elhízunk és a közérzetünk leromlik.Az ember nem is gondolná, mi mindent befolyásol az, hogy milyen is a vércsoportunk. Meghatározza főbb személyiségjegyeinket, mely tápanyagokra van nagyobb szükségünk, hogy milyen mozgásformák az ideálisak nekünk, illetve hogy mely betegségekre vagyunk fogékonyabbak. Természetesen ez csupán egy útmutató, hiszen mindenki máshonnan jön, másmilyen a lelki állapota, az életvitele, így nehéz lenne örökérvényű igazságokat keresni, hiszen annyi más is hat ránk.

Az A-s vércsoport táplálkozása

Az A-s vércsoportba tartozók legfőbb ellensége a hús. Az ő szervezetük a növényi táplálékokra rendezkedett be, így döntősen inkább azokat ajánlják nekik. Persze ez nem jelenti azt, hogy át kell állni teljes mértékben a vegetáriánus étrendre, csupán azt kell szem előtt tartani, hogy ne az állati tápanyagok legyenek túlsúlyban az étkezésnél.
Éppen ezért a tej és tejtermékek sem a leghasznosabbak a számukra, viszont ha nagyon nem tudnak megválni a húsoktól, akkor nyugodtan fogyaszthatnak halat, illetve különféle tengeri herkentyűket. Érdekesség, hogy a búza kifejezetten rossz hatással van rájuk, mivel állítólag cukorbetegséget eredményezhet náluk. Hogy mégis mire kéne fókuszálniuk? Rengeteg zöldségre, gyümölcsre, szója készítményekre, az italok közül pedig a koffein tartalmúakra, valamint a vörösborra (persze csak mértékkel).

A B-s vércsoport táplálkozása

Közép-Európában a második legritkább típus, pedig étkezési szempontból ők a legszerencsésebbek, hiszen igazán változatosan lehet étkezniük. Húsok, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, minden jöhet nekik, kivéve a szója, ami a többi vércsoportba tartozóak mentőmellénye.
Éppen azért, mert nekik szinte minden megengedett, ezért igen nehéz a diétájuk.

Amennyiben fogyni szeretnének, érdemes elhagyniuk a búzát, a teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket, a kukoricát és a lencsét. Azonban a vadhúsok, a tengeri halak, a tojás, a máj, és az összes alacsony zsírtartalmú tejtermék elősegíti a felesleg leadását.

Az AB-s vércsoport táplálkozása

Hazánkban a lakosok mindössze öt százaléka rendelkezik AB-s vércsoporttal. Összeadódnak benne az A és a B típus előnyei, bár a túlzott húsfogyasztás nem igazán ajánlott nekik, mivel sokszor zsír formájában képesek elraktározni. Kevés a gyomorsavuk, így kevésbé is tudják megemészteni ezeket, így inkább a növényi tápanyagok, illetve a bárány és a birka fogyasztása ajánlott a szükséges fehérjebevitel miatt.
Azonban nekik nem kell megküzdeniük az elsavasodással, tehát lúgosító kúrát tartaniuk egészen felesleges, sőt, jót is tesz számukra a savas táplálkozás. Amennyiben fogyni szeretnének, étrendjükben a tengeri halak, az algák, moszatok, tejtermékek legyenek elsősorban.

A 0-s vércsoport táplálkozása

Magas gyomorsavszintjük miatt az összes húst képesek megemészteni, igazi ragadozók. Lehet az vörös hús, halak, vadak, nekik mindegy, hiszen szervezetük pont ezek fogyasztására lett kitalálva. Fontos, hogy meglegyen a megfelelő fehérjebevitel, különben könnyen vérszegénnyé válhatnak.
Ami azonban károsabb számukra, azok a tej és a tejtermékek, mivel nagyon nehezen tudják csak feldolgozni őket, gyakran alakul ki ezért náluk laktóz érzékenység. Kerülendő a búza, a legtöbb olajos mag (kivéve a tökmag és a mogyoró), az italok tekintetében pedig a kávé, a fehér bor és a cukros üdítők.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást