Szerelem / Párkapcsolat / Szex

Egy tantrikus légyott receptje: ébreszd fel magadban az isteni szeretőt

„Ugyan, kinek van arra ideje, hogy a párjával szemben ülve ücsörögjön, amikor végre van tíz szabad perce egy gyors menetre?” – hangzik napjaink nyugati szexuális kultúrájának fő kérdése. Pedig megéri az idő- és energiabefektetés, hidd el…

Gondolj a szexre rítusként!

Ahhoz, hogy teljes egészében átélhesd a tantrikus szex nyújtotta élményeket, más perspektívából kell tekintened az együttlétre.

Az első lépés, hogy túllépj az egyszerű testiségen, és gondolj úgy az együttlétre, mint a világmindenséggel egyesítő szeretkezésre. A hálószobád ennek megfelelően több kell, hogy legyen holmi „ágy plusz éjjeliszekrény” kombónál.

Mindegy, mekkora helyiségről van szó, valóságos kis szentélyt faraghatsz belőle, melyben néhány fotó kettőtök közös emlékeit őrzi, gyertyák gondoskodnak benne a félhomályról, füstölő pedig az illatról.

Teremts olyan környezetet, ahol játszi könnyedséggel el tudsz lazulni, hogy átadd magad az örömöknek!

Meditálj előtte!

A tantrikus szex egyik legjellegzetesebb momentuma a közös meditáció.

Benned is bizonyára olyan kép él a rítusról, hogy a pár tagjai egymással szemben ülnek ahelyett, hogy a huszonegyedik század nyugati társadalmában megszokott módon rögtön lerángatnák a másikról a ruhát, hogy mindent azonnal átéljenek.


Tudtad? Ezért dobja fel a meditáció a szexuális életed


Ahhoz viszont, hogy magasabb rendű örömben legyen részetek, telepedjetek le kényelmes helyzetben, és ellazulva lépjetek kapcsolatba a felsőbb énetekkel.

Érezni fogjátok közben, milyen elképesztő energiák kelnek szárnyra körülöttetek. Határozzátok el, hogy ezeket arra fogjátok felhasználni, hogy a szerelmetek minél inkább kiteljesedjen!

Maradj a jelenben!

A tantrikus szexhez elengedhetetlen a jelenlét érzése, mely azt jelenti, hogy képes vagy itt és most átadni magad a pillanatnak.

Mivel a mai kor embere hajlamos elveszni a múltban vagy a jövőben, ez némi gyakorlást igényelhet, amit nem feltétlenül a hálószobában érdemes elkezdened.

Eleinte az is hatalmas lépést jelent, ha a munkahelyedre menet észreveszed a nyíló virágokat és a rügyező fákat. Utána már tudatosan is megpróbálhatod a jelenre irányítani a figyelmedet – így felfedezheted, milyen ellenérzések és blokkok gátolnak meg a színtiszta örömben.

Vesd be a masszázst!

Szánjatok időt arra, hogy lassú, ráérős masszázzsal felfedezzétek egymás testét.

Próbáljatok meg nem arra gondolni közben, hogy mi lesz a cél, hanem inkább vesszetek el a pillanatban: az legyen a lényeg, amit éppen éreztek, ne pedig a csúcspont ígéretén járjon az eszetek!

Amennyiben szeretnétek elmélyedni a témában, nézzetek utána a jóni és a lingham masszázsnak, ami a női, illetve a férfi nemi szervekre irányuló tantrikus technika.

Mivel ezek talán sosem tapasztalt energiákat mozgósítanak bennetek, ne csodálkozzatok, ha eleinte képtelenek vagytok türtőztetni magatokat, és jobban esik átváltani sietősebb tempóra.

Ne legyenek elvárásaid!

A tantrikus szex aranyszabálya, hogy soha ne vágj bele konkrét elvárásokkal.

Ez nehéz lehet, miután mindenki ódákat zeng róla – ugyanakkor könnyű is, ha éles helyzetben inkább kettőtökre összpontosítasz az innen-onnan szedegetett információk felidézése helyett.

A lényeg, hogy mindig arra koncentrálj, ami éppen előtted van, és a valóság része.

Így a szexualitás minden egyes pillanata még mélyebb kötődést teremt közöttetek. Immáron nem az orgazmus lesz a legfontosabb, hanem minden egyes mozdulatban megtalálhatjátok a beteljesülést. 

A szemléletváltással egyébként a csúcspont természetessé válik, és minden eddiginél hevesebben jelentkezik.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást