Talpalatnyi luxus: bámulatosak ezek a tetőtéri hálószobák

Talpalatnyi luxus: bámulatosak ezek a tetőtéri hálószobák

Címlap / Otthon / Talpalatnyi luxus: bámulatosak ezek a tetőtéri hálószobák

Szerencsére a hátrányoktól elbúcsúzhattunk az utóbb időkben, és immáron élvezhetjük a tetőtér nyújtotta előnyöket.

Megemelt belmagasság

Semmiről sem kell lemondani a tetőtérben akkor, ha koszorúval lehetőség nyílik a megemelésére. Ebben az esetben pontosan olyan lakrész állhat a rendelkezésetekre, mint amit már megszoktatok sőt, nagyobb emelés esetén még jelentősebb is lehet a belmagasság, mint az alsó szinten. Ezt a hatást fokozni lehet akkor, ha a tető szigetelése megoldott, és a gerendákat szabadon hagyhatjátok, vagy nem kell jelentősebb álmennyezetet kialakítanotok a tetőtérben. Ekkor rendkívül szellős és világos, nem utolsó sorban pedig különleges kialakítású, izgalmas tereket nyerhettek.

Photo by M GRACE INTERIORS – Discover bedroom design ideas

Féltetős megoldások

Sok szempontból hátrányosnak tűnhet, ha a tartógerendák, vagy éppen a kémények úgy futnak a tetőtérben, hogy akadályozzák a tér teljes egybenyitását, de ezek a lehetőségek egyúttal új utakat is nyithatnak. Adott esetben nem lehetetlen az sem, hogy az oldalfalakra is ablakok kerüljenek, de természetesen a klasszikus tetőtéri ablakok is számos izgalmas megoldást rejtegetnek. Érdemes meggondolni a hangulatos olvasósarkok kialakítását is, hiszen sokszor a tetőtérhez nagyon költséges teraszt, vagy akár egy pici balkont építettni. Ezt a funkciót kiválthatják azok az ülőalkalmatosságok, amiket az oldalirányban is nyitott tetőablakok alá lehet tolni – adott esetben a beépíthető padok szintén alternatívát jelenthetnek, sok-sok kényelmes párnával megpakolva. Utóbbi azért is bizonyul praktikusnak, mert sokszor minden négyzetmétert ki kell használni a tetőtérben: az ülőalkalmatosságok alsó részébe pedig rejtett módon lehet pakolni.

Hálóhoz csatlakozó fürdők

A tetőtéri hálószobák akkor lesznek igazán praktikusak, ha fürdőszoba is csatlakozik hozzájuk. Nagyon kényelmetlen, ha az éjszaka folyamán külön szintre kell menni mosdóba, de a kényelemérzet ellen van az is, ha fürdés után kell lépcsőzni. Ugyanakkor nem csak a praktikum számít a tetőtéri fürdőszobák kialakításakor, hiszen nem kell, hogy az esztétikum rovására menjen a falak kialakítása. Speciális terek, szögek esetén is van rá mód, hogy egyénileg készítessetek ajtókat, zuhanykabint, vagy akár bútorokat, de ha a megszokott méretekkel és adatokkal van dolgotok, akkor előre gyártott bútorok és kiegészítők is a rendelkezésetekre állnak. 

Gyerekeknek különösen alkalmas

A tetőtér különösen alkalmas a gyermekek számára, hiszen a többnyire alacsonyabb belmagasság számukra egyáltalán nem zavaró – éppen ellenkezőleg! Az apróságok imádják azokat a lehetőségeket, amiket a tetőterek kialakításai tartogatnak. Lehetőség nyílik galériás emeletes ágyak, zegzugos hálófülkék megteremtésére, nem is beszélve a különböző játszó- vagy éppen tanulósarkakról. A tetőtér beépítése sok otthonban részben elszeparált teret is jelent, aminek megfelelően külön birodalom juthat a gyermekeknek. Ezt a kisebbek is értékelik, de az idősebbek, a kamaszok számára valóságos megkönnyebbülés lehet, hogy időnként ténylegesen el tudnak vonulni a családtól.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást