Szűz a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Szűz a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Címlap / Életmód / Ezotéria / Szűz a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Szűzként valószínűleg te is a precízségedről, maximalizmusodról és intellektuális képességeidről vagy híres. De vajon kamatoznak ezek a tulajdonságok a párkapcsolatodban? És hogy viselik az egyes jegyek a kritikai hajlamodat?

Cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegyet. Ha Szűz vagy, lássuk, mennyire passzolsz össze a többi zodiákussal, és kikkel alkothatsz valóban erős párost!

Szűz – Kos

Az alaptermészetetek ellentmond egymásnak, de ha ezen sikerül túllendülnötök, akkor tökéletes párost alkothattok – egyszerűen azért, mert remekül kiegészítitek egymást.

A kos partnered számára nem létezik határ, mindenben merészen vállalkozik, te viszont folyton elemzel, és ezzel visszahúzod őt a realitás, a tények talajára. Ő heves, forróvérű és határozott, te viszont kicsit lassabb, nyugodtabb és szemérmesebb, amivel még egy kost is képes vagy mérsékeltebb vizekre terelgetni.

Ezekkel párhuzamosan a Kos egy kevés életet lehel beléd, és felnyitja a szemedet, mely szerint lehet sőt, érdemes kipróbálnod új, ismeretlen dolgokat. Más tészta, hogy míg rövidtávon kifejezetten inspiráljátok egymást, addig sok-sok év után előjöhetnek az alapjaiban ellentétes vonásaitok, és vitákat szíthatnak köztetek.

A kérdés már csak az, hogy ez idő alatt mennyire sikerül egymáshoz idomulnotok?

Szűz – Bika

Nem sok mindenkivel passzol össze a bika, de te azok közé tartozol, akikkel boldog lehet.

Nagyon hasonlóan gondolkoztok, szinte nincs olyan téma, amiben ne értenétek egyet. Azonosan gondolkoztok pl. az anyagiakat illetően, a hétköznapi gondokra is hasonló gondolatmenettel kerestek megoldást, így aztán a legtöbb „hagyományos” vita messzire kerül titeket.

A Bika inkább érzelmi alapon működik, te viszont kiemelkedően tudsz teljesíteni, ha intellektuális dolgokról van szó, így ebben kiegészítitek egymást. Egyikőtök sem szereti a túlzásba vitt társasági életet, szívesen elvonultok, így még a szabadidőtöket illetően sem igazán lesz nézeteltérésetek.

Az csak hab a tortán, hogy a Bika személyében olyan nyugodt emberre akadsz, aki kifejezetten jól bírja a kritikát, szóval az – átlagosnál – kevesebb vitát szül köztetek, hogy te hajlamos vagy túlzásba esni a bírálatokkal.

Szűz – Ikrek

Hasonlítotok, ezért megtaláljátok a közös nevezőt, azonban az a bizonyos szikra csak nagyritkán lobban fel köztetek.

Mindketten két lábbal álltok a talajon, aminek eredménye az, hogy racionálisan gondolkoztok, bár az tény, hogy az Ikrek jóval kevésbé összeszedettebb, mint te. Ez nem okoz különösebb konfliktust köztetek, azonban az érzelmi kötődés kialakítása már annál bonyolultabb. Rég rossz, ha az érzelmeken tudatosan kell gondolkozni, márpedig az esetetekben a legtöbbször pontosan erről van szó. Ennek eredménye egy intellektuálisan stabil, de érzelmileg nagyon ingatag kapcsolat, ami működhet, csak nem igazán lesz boldog.

Az Ikrek meg akar hódítani, imponál neki a te távolságtartó természeted. Te viszont felnőtt módjára próbálod kezelni, holott ő örök gyerek. Állandóak a nézeteltéréseitek, mert te véleményezed, ő ezt nehezen tűri… Sajnos csak vajmi kis eséllyel alkothattok életre szóló párost.

Szűz – Rák

Érzékenyek vagytok mindketten, szinte egyformán, úgyhogy jó párost tudtok együtt alkotni. Fontos számotokra a béke, a hagyomány, ezért közös erővel arra törekedtek, hogy egy nyugodt otthont teremtsetek magatoknak.

Bár érzelmesek vagytok, nem a vad szenvedély jellemző rátok, sokkal inkább a visszafogott, ám stabil szerelem, amire sok esetben még jobban lehet is építeni. Kiegészítitek egymást lelki-szellemi szinten is, bár esetetekben sokszor felcserélődnek a klasszikusnak mondott szerepek, ez azonban egyáltalán nem zavar benneteket.

Nyugodtak vagytok, a harmóniára törekszetek, imádjátok a kiszámítható és inkább lassú dolgokat, a nagy erejű változtatásokban nem érzitek jól magatokat.

Ezen felül kifejezetten jól bírjátok a monotonitást sőt, szeretitek, úgyhogy a hosszú távú kapcsolatokat tulajdonképpen nektek találták ki.

Szűz – Oroszlán

Különleges párost alkothattok, de csak akkor, ha közelebbről is megismeritek egymást, amire a legtöbbször nincs túl nagy esély.

Az Oroszlán férfi nagyon határozott, szemben veled. Te egy elemző személyiség vagy, aki túlnyomó többségében visszafogott és megközelíthetetlen. Ez persze piszkálja az Oroszlán fantáziáját, és alakulhat úgy az életetek, hogy valahogy mégis járni kezdtek.

De mi lesz később? Előfordulhat, hogy kicsit irigy leszel rá a fellépése, határozottsága miatt, de óhatatlan, hogy háttérbe szorulj egy Oroszlán mellett. Emiatt állandóan negatív jelzőkkel fogod illetni, amivel kiprovokálod a vitákat. Ő szörnyen rosszul fogja tolerálni a kritikákat, egy hiú Oroszlán nem tűri a negatív véleményt – neked viszont szinte lételemed a véleményezés.

Szóval, a ti kapcsolatotok csak akkor működhet, ha te visszaveszel a kritikus énedből, az Oroszlán pedig felülkerekedik a hiúságán.

Szűz – Szűz

Esetetekben igaz, hogy jobban jártok, ha az „ellentétek vonzzák egymást” alapelvre hagyatkoztok – márpedig ti nem vagytok egymás ellentétei.

Hasonlóak vagytok, de valójában az eszetekre hagyatkoztok, nem pedig az érzelmeitekre. Emiatt mindketten csak olyan partner mellett tudtok igazán feloldódni, aki nagyon érzelmes és képes közel férkőzni a szívetekhez. Következetesek vagytok, rendszert követtek, de egyúttal bezárkóztok és szemérmesen viselkedtek, ráadásul könnyen megsértődtök egymásra. Márpedig így nem igazán lehet egyről a kettőre jutni.

Ha mégis sikerül, akkor hosszútávon is működhet a szerelmetek, hiszen a hétköznapi életben ugyanazt szeretitek: a rendszert, a tervezést, a takarékoskodást és az állandóságot. Ezek jól láthatóan nem túl szenvedélyes életet jelentenek, szóval, ha ti összejöttök, akkor esetetekben a leginkább egy jól kifizetődő, baráti kapcsolatról beszélhetünk, nem pedig a mindent elsöprő szerelemről.

Szűz – Mérleg

Bár hűvös és megközelíthetetlen vagy, még te sem tudsz ellenállni egy olyan mesteri csábítónak, mint amilyen a Mérleg.

Azonban a kezdeti érdeklődés után a köztetek levő kapcsolat sokszor inkább barátsággá szelídül (vagy nem is lép túl azon). Ha mégis sikerül közös mederbe terelni az elképzeléseket, akkor még akár jól is elsülhet a kapcsolatotok, feltéve, hogy neked sikerül visszafognod erősen kritikus énedet, a Mérleg pedig megpróbál téged jobban belevonni a társasági életébe.

Női szerepek ide, vagy oda, a Mérleg férfi jó eséllyel átengedi neked a közös életetek irányítását, feltéve, hogy nem próbálod kalitkába zárni és hagyod, hogy továbbra is hódoljon a baráti körének, szenvedélyeinek.

Mivel figyeltek a részletekre, a másik igényeire, akár az is megeshet, hogy nagyon hosszasan élvezitek majd egymás társaságát.

Szűz – Skorpió

Bármennyire is érdekes, és az emberek nem feltételeznék, hogy ti jó párost alkothattok együtt, valójában kiválóan összepasszoltok. A környezetetek felé ennek ellenkezőjét kommunikáljátok, ugyanis társaságban nagyon diszkréten tarjátok egymástól a távolságot.

Viszont otthon… A Skorpió végtelenül szenvedélyes jegy, és bár te messze nem ilyen nő hírében állsz, ő képes előcsalogatni mélyen elrejtett énedet. Aligha van másvalaki, akivel olyan elsöprő erotikát és szerelmet élhetnél át, mint egy Skorpió! Más kérdés, hogy a kapcsolatotok nem mindig ilyen felhőtlen, már csak azért sem, mert míg az említett szintig eljuttok, a Skorpiónak kicsit elege lehet az udvarlásból.

Sok alapvető vonásban különböztök, de mint tudjuk, a szenvedély sok problémát háttérbe tud szorítani. Ugyanakkor vannak hasonló vonásaitok, amik viszont titeket támogatnak: ilyen pl., hogy minden helyzetben kölcsönösen számíthattok egymásra, hogy kiválóan tudtok együtt dolgozni, és hogy nagyra értékelitek a másik erőfeszítéseit.

Szűz – Nyilas

Talán nincs más, mint a Nyilas férfi, akivel annyira távol állnál a szerelemtől, és úgy általában mindentől. Ezért aztán igen kicsi az esély rá, hogy bármi komoly alakuljon köztetek – akárcsak barátság szintjén is.

Ő szabadszellemű és mentalitású ember, ráadásul nem mondhatjuk, hogy túlságosan precíz, vagy éppen kitartó lenne. Ezzel szemben te egy analitikus, elemző alkat vagy, aki mindig aprólékos és zárkózott. Az ő alapvető eleme az optimizmus, amit te nemes egyszerűséggel könnyelműségnek és meggondolatlanságnak, gyerekes felfogásnak értékelsz. Ha mégis szerelembe estek, akkor folyton azon dolgoztok, hogy megváltoztassátok egymást: ő egy kis életet próbál lehelni beléd, te pedig próbálod „megnevelni” – általában kevesebb, mint több sikerrel.

Erre az egészre rátesz egy lapáttal, hogy mindketten imádtok kritizálni, de vérig sértődtök, ha titeket ér a negatív véleményezés. Ha összejöttök, akkor a kapcsolatotokat nem a közös élmények, hanem a heves viták fogják tarkítani.

Szűz – Bak

Érdekes párost alkothattok, ugyanis nagyon hasonlítotok – viszont szomorú módon éppen olyan tulajdonságaitokban, amik megnehezítik a közös élet elkezdését.

Zárkózottak, hozzáférhetetlenek vagytok, sokszor nincs elég önbizalmatok, ráadásul a változásoktól is kifejezetten féltek. Hűségre és megbízhatóságra vágytok, de ugyanezt csak nagyon nehezen szavazzátok meg másoknak, egyszerűen nem bíztok az emberekben. Főleg nem akkor, ha szerelemről van szó, és ha már korábban is ért titeket csalódás.

Ha mégis sikerül túllendülnötök az első, nehéz időszakon, akkor viszont kiváló párost alkothattok és tényleg boldogan élhettek, pontosan azért, mert a hosszú távú kapcsolathoz szükséges tulajdonságokkal rendelkeztek.

Azonban az kérdéses, vajon kiismeritek-e valaha teljesen a másikat, és ez zavarni fog-e benneteket annyira, hogy más után vágyakozzatok.

Szűz – Vízöntő

Nagyon érdekesnek mondható a ti kapcsolatotok, ami azonban inkább barátság szokott lenni, nem pedig szerelem.

Tudtok és akartok is újat mutatni egymásnak, és intellektuális területen általában tényleg egy hullámhosszon pendültök. Azonban érzelmi téren nem igazán jeleskedtek: nem tudjátok sem szóban elmondani, sem tettekben kimutatni, mit éreztek. Már, ha egyáltalán megengeditek magatoknak azt a luxust, hogy elismerten érezzetek valamit. Sokszor inkább a praktikus, a reális és a megfogható oldalát nézitek a kapcsolatoknak, nem pedig az érzelmi szálakat helyezitek előtérbe. Emiatt akár az egész életeteket is leélhetitek együtt, harmóniában, viszont ez nem jelenti azt, hogy szenvedélyesen szerelmesek, vagy éppen igazán boldogok lesztek.

Mégis működhet a dolog, már csak azért is, mert a Vízöntő időnként hajlamos lehet néhány titkos hódításra (nem feltétlenül konkrét félrelépésre), ami viszont lenyugtatja annyira, hogy ismét éveken át nyugodt partnerként álljon melletted.

Szűz – Halak

A csillagjegyeket ábrázoló képeken ti éppen szemben álltok egymással – ez esetetekben előnyt jelent szerencsére. Ami benned megvan, az hiányzik a Halakból és fordítva, így aztán nagyszerűen kiegészítitek egymást.

Természetesen – pont a különbözőségek miatt – óhatatlan, hogy állóvíz legyen a kapcsolatotok. Ennek többek között az az oka, hogy téged a már sokat emlegetett észérvek, a Halakat viszont az érzelmek vezérlik. Utóbbi miatt hajlamos az álmodozásra, halogatásra, a „majd csak lesz valahogy” alapelv alkalmazására, tőled azonban ezek iszonyúan távol állnak.

Ez azonban nem feltétlenül hat rosszul rátok, ugyanis te inspirálod, tettrekészségre sarkallod a Halak szerelmedet, ő pedig kicsit rávilágít arra, hogy akkor sem dől össze a világ, ha egy teendő átkerül a következő napra. Pontosan ezen ellentétek miatt nem kerültök túl könnyen egy hullámhosszra sőt, jó eséllyel a komplett kapcsolatotok legszínesebb részét a viták képezik majd.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást