Köretnek, vendégváró falatnak, vacsira, bármikor. Gyors, különleges, szexi.
Azt már megszokhattátok, hogy a clean receptek a paleo receptekkel ellentétben igen egyszerűek hozzávalókat tekintve, és gyorsan elkészíthetőek. Nos, ez a cukkini pizzácska is egy ezek közül a remek receptek közül. Gyakorlatilag 3-4 hozzávalóból ízletes falatkákat készíthetünk pillanatok alatt.
Nem csupán nagyon mutatósak, de a cukkininek hála igen alacsony a kalóriatartalmuk, főleg, ha a rávalókkal is óvatosan bántok.
Hozzávalók:
- egy közepes cukkini;
- 5 szelet csirkemellsonka (vagy pármai sonka, fekete erdő sonka…);
- 1 nagy fej paradicsom;
- 5-6 szelet light mozarella;
- kókuszszír;
- rozmaring és fokhagyma ízlés szerint.
Elkészítés:
- Grillserpenyőben (sima vagy kerámiabevonatú serpenyőben) hevíts pici kókuszzsírt.
- Dobj bele pár szál rozmaringot és 1-2 fej zúzott fokhagymát.
- Amint érződik a rozmaring és a fokhagyma aromája a felkarikázott, besózott cukkiniszeletek következnek.
- Süsd a cukkinik mindkét oldalát aranybarnára.
- Ezután pakold őket egy sütőpapírral, vagy szilikon sütőlappal kibélelt hőálló edénybe egymás mellé.
- Minden cukkinikarikára helyezz egy szelet paradicsomot, egy kisebb darab sonkát, majd sajtot.
- Előmelegített sütőben 220 fokon 10-15 percig hagyd őket sülni.
- Akkor vedd ki, mikor a sajt már aranybarnára sült a tetején.
Nincs más hátra, mint élvezni a végeredményt. Házi, cukormentes kechup mehet hozzá bátran, nem fogja elrontani. 😉
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!