Ha egy gyors ebédet vagy vacsorát szeretnél összedobni, ahhoz tökéletes választás a nyáron minden piacon és hipermarketben beszerezhető cukkini, amely egy igazi jolly joker, hiszen rengeteg étel készíthető belőle. A cukkini nem igényel különösen sok főzési vagy sütési időt, és az előkészítésével sem szükséges igazán sokat bíbelődnöd. Most mutatunk neked néhányat a mi kedvenc cukkinis receptjeink közül.
2/6 Cukkinis pasta
A paradicsom mellett az olasz konyha egyik fontos alapanyaga a cukkini is, amelyet számos tészta- és egyéb ételbe beletesznek. Egy finom cukkinis tésztához főzz ki egy fél csomag tésztát, és szelj vékony csíkokra 4 darab salátacukkinit. Egy serpenyőben hevíts fel 2-3 evőkanál olíva olajat, majd ezen pirítsd le a cukkinit és 2 gerezd reszelt fokhagymát.
A cukkinit sózd és borsozd, majd önts rá 2 dl főzőtejszínt. Ezután csepegtess rá néhány csepp citromlevet, majd add hozzá a leszűrt, főtt tésztát. Keverd jól össze a mártással, és adj hozzá felaprított, friss bazsalikomot, majd tálalhatod is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!