Divat / Stílus

Szövetkabát alak szerint – Ezt válaszd alakformád szerint

Szövetkabát alak szerint – Ezt válaszd alakformád szerint

Megbújik a gardróbomban mindenféle hosszal, vastagsággal, anyaggal és fazonnal ellátott kabát, persze gondosan megválogatva az évszakoknak megfelelően. Nagyon vigyázok rájuk és mindig tudatosan, az alakomnak megfelelően vásárolok új darabokat – valószínűleg éppen ezért sikerült egy izgalmas készletet felhalmoznom belőlük az évek során. 

Téglalap

Jellemzői: A téglalap alkatra jellemző, hogy a vállak, a derék és a csípő megközelítőleg egyforma széles, tehát nem különülnek el erőteljesen az egyes testtájak. 

Ahogy a többi alkat esetében, úgy a téglalapnál is az a cél, hogy meglegyen az áhított homokóraforma. Szövetkabátok esetében ezt a legkönnyebb kivitelezni akkor, ha a derékvonaladat kiemeled, miközben a vállaid vonalát, valamint a csípő tájékát is optikailag szélesebbnek mutatod. A vállakat könnyű hangsúlyozni válltöméssel, gallérral, vagy éppen díszes gombokkal, míg a csípő kerekítésére a legjobb az A-vonalban bővülő kabát és a hangsúlyos, nagy zseb.

1. Bonprix, 2. Orsay, 3. divat-ruha.hu (háttér: Kollsd/pixabay.com)

Fordított háromszög

Jellemzői: Ennek a testalkatnak a tipikus jellemzői közé tartoznak a széles vállak, az atletikus vonalak: a csípő felé fokozatosan szűkül a képzeletbeli vonal. A keblek gyakran teltek, ellenben a csípő keskeny és a lábak is vékonyak. 

A legjobban az A-vonalú kabátokkal jársz, illetve azokkal a fazonokkal, amik az alsó részükön díszesek, feltűnőek. Szélesíteni lehet ezt a területet méretes zsebekkel, rakott fazonokkal is, hiszen ezeknek köszönhetően teltebbnek, kerekebbnek tűnik a csípőd.

1. AboutYou, 2. spartoo.hu, 3. AboutYou (háttér: Kollsd/pixabay.com)

Körte

Jellemzői: A körte alkatra jellemző a vékonyabb felsőtest, ellenben a csípő hangsúlyosabb. Gyakori, hogy a derék karcsú, vékony, ám ez még jobban kiemeli a formás és méretes feneket. 

Az öltözködés során az a cél, hogy inkább a vékony vállaidat, karcsú felsőtestedet emeld ki, valamint az, hogy az alsótested ízlésesen háttérbe szorítsd. Ezt legkönnyebben akkor teheted meg, ha vállhangsúlyos, díszes kabátot választasz derékszabással, valamint inkább a hosszú, félhosszú kabátokra voksolsz. Mit is jelent ezt? Lényeges, hogy a csípőd alá érjen a kabát, hiszen így könnyen és észrevétlenül vezetheted a tekintetet.

1. Orsay, 2. H&M, 3. Bonprix (háttér: Kollsd/pixabay.com)

Alma

Jellemzői: Az alma alkatra egyértelműen jellemzőek a kerekded formák. A keblek dúsak, a csípő viszont többnyire karcsúbb, az esetleges felesleg sokkal inkább a hason, a törzsön rakódik le. Emiatt a derékvonal nem igazán felfedezhető, de semmiképpen sem hangsúlyos.

Alma alkat esetében a cél az, hogy megtaláld tested legvékonyabb pontját, ami jellemző módon a melleid alatt található. Az ezen a területen húzott kabátok sokkal jobban állnak, mint azok, amiket derékban kell megkötni, hiszen utóbbiak esetedben egyáltalán nem karcsúsítanak. Érdemes előnyben részesítened a V-kivágású szövetkabátokat, illetve azokat a fazonokat, amik a csípőd alatt és a térded között végződnek.

1. westyle.hu, 2. divat-ruha.hu, 3. divat-ruha.hu (háttér: Kollsd/pixabay.com)

Homokóra

Jellemzői: Az áhított homokórát elegendő csak kiemelni, nincs mit korrigálni rajta. A derék kifejezetten karcsú, vékony, a vállak és a csípő egyvonalban fut. Kerek fenék és telt keblek csatlakoznak az igazi álomalakhoz.

A cél esetedben nem a hiányosságok elfedése, sokkal inkább az előnyök kiemelése, ami igen sokrétű lehet. Tekintve, hogy az őszi-téli szettekben mindenki kicsit teltebbnek tűnik, egyértelműen a karcsú derekadat érdemes kiemelned, ami így még a hideg hónapokban is feltűnő lehet. Bátran viselj derékban megköthető, élénk színű, mintás, feltűnő kabátokat.

1. Bonprix, 2. AboutYou, 3. Gomez (háttér: Kollsd/pixabay.com)

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást