4 szokás, ami a „tapadós” barátnőket jellemzi – ismerősek, ugye?

4 szokás, ami a „tapadós” barátnőket jellemzi – ismerősek, ugye?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 szokás, ami a „tapadós” barátnőket jellemzi – ismerősek, ugye?

A baráti társaságban az egyik srác – nevezzük Márknak – egyszer összeszedett egy „utánfutót”, vagyis egy olyan lányt, akit nem tudott magáról levakarni. Bárhol voltunk, kirándulás, házibuli, mozi, a lány folyamatosan Márkon lógott és a kezét szorongatta, általában szótlanul. Ha egy bulin a srácok összeültek és az autóalkatrészekről, a meccsről, vagy bármilyen fiús témáról beszélgettek, a lány akkor sem tágított Márk mellől. Nem szólt hozzá soha semmilyen témához, csak némán szorongatta a barátja láthatatlan pórázát. Tulajdonképpen Márkon kívül senkivel nem állt szóba, velünk, lányokkal pedig pláne nem. Viszont ha egyikünk Márkhoz szólt, esetleg barátilag hozzá is ért, a szemei villámokat szórtak.

A fiúk „tapadókorongnak”, mi, lányok „kis kullancsnak” neveztük el. A kapcsolat természetesen nem tartott túl sokáig, Márknak hamar elege lett abból, hogy lélegezni sem hagyta, és véget vetett a fulladozásnak. Ha az alábbi négy viselkedési formában magadra ismersz, itt az ideje felismerni, hogy tipikus tapadós barátnő vagy.

1. Nem bírod elviselni, ha másokkal van

Egy férfinak ugyanúgy szüksége van a haverjaira, mint egy lánynak a barátnőire. Amikor velük tervez fiús estét, akkor nem téged hanyagol el, hanem teljesen normális szociális igényeinek tesz eleget. Ha számodra ez sértődésre ad okot, akkor sajnos kijelenthetjük, hogy hajlamos vagy a „tapadókorongosodásra”. A fiúd barátai nem az ellenfeleid, és ha ellenséges vagy velük szemben, az előbb-utóbb vissza fog ütni a kapcsolatodra. Sosem szabad Yoko Ono-ként viselkedni, vagyis a szerelmed és a barátai közé állni, hiszen ennek sosincs jó vége, és esélyes, hogy – nagyon helyesen – őket választja majd.

2. Állandóan vele akarsz lenni

Egy románc elején természetes, hogy szinte minden idejét együtt tölti a pár, hiszen a szerelem igazi drogként hat ránk és folyamatosan meg kell kapnunk a „dózisunkat”. De egy idő után azért lazul ez a szoros kötelék és semmi értelme annak, hogy minden nap minden percében kapcsolatban legyünk. Amennyiben a plafonon vagy, ha nem válaszol egyből az üzenetedre, akkor valószínű, hogy túlságosan tapadsz rá.

Ha bízol a társadban, nem kell folyamatosan ellenőrizgetned és digitális pórázon tartanod, hagyj neki egy kis teret.

3. Ha mindent megosztasz vele

Egy nőnek legyenek titkai. Még a párunknak sem kell mindent tudnia rólunk. Felesleges állandóan a saját barátnőink szerelmi életével, vagy a munkahelyi pletykákkal terhelni őt, a férfiak erre úgysem különösebben fogékonyak. Ha túl sokat adsz ki magadból és életed minden apró kis rezdülésével terheled, hamar kiábrándíthatod magadból. Ez a viselkedés egyébként arra utal, hogy félsz, hogy elveszíted – ezért van, hogy a tapadós barátnők már harmadik randin szerelmet vallanak és felvázolják a közös jövőt.

4. Ha céloznak rá, hogy tapadsz

Annál egyértelműbb jel nincs is, mint amikor vagy a barátai, vagy a te saját barátaid, vagy – a legrosszabb esetben – ő maga megmondja, hogy túl sok vagy. Ilyenkor sürgősen változásra van szükség, ha meg akarod tartani a kapcsolatot. Nem megsértődni kell, hanem magadba szállni és változtatni. Kérdezd meg, hogy mi zavarja a viselkedésedben és lazíts a kétségbeesett koala-szorításon.

Kép forrása: pexels.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást