Otthon / Dekor

8 szobanövény, amely elűzi a negatív energiákat a feng shui szerint

Szobanövények

Szerencsehozó bambusz

Ázsiában évezredek óta a szerencse és a jólét szimbóluma. Egyenes, ég felé nyúló szára a fa elemet szimbolizálja, amely az életenergiánkra, a fizikai erőnlétünkre és a vitalitásunkra van hatással. A szerencsehozó bambusz nagyon hálás, igénytelen növény. Nem kell neki sok fény, így akár a lakás olyan pontjába is tehetjük, ahol nem éri közvetlen napfény – például a szoba keleti vagy délkeleti részére.

A bambusz jól érzi magát vízbe állítva is, így tökéletes választás lehet akár a konyhába vagy a fürdőszobába. Ez a növény toxikus hatású, így mindenképpen olyan helyre tedd, ahol sem a gyerekek, sem pedig a kis kedvencek nem érik el.

Közönséges futóka

Természetes és mesterséges fényben egyaránt megél. Szív alakú levelei a tűz elemet képviselik, ami melegséget és meghittséget teremt a lakás sötét és rideg pontjain. Nem csak a pozitív energiákat csempészi be otthonodba, de a lakás levegőjét is segít megtisztítani a különféle szintetikus méreganyagoktól, valamint növeli az oxigén áramlását is.

A futókát le is lógathatod, de fel is felfuttathatod egy virágrúdra – a feng shui szerint az ég felé néző növény ugyanis a jólétet és a gazdagságot hozza el. Ezt a növényt semmiképpen ne helyezd a szoba északi, keleti vagy északkeleti sarkába.

Vitorlavirág

Ez a növény szépséges virágaival remek dekorációs elem lehet az irodában vagy akár a hálószobában is, hiszen mesterséges fényben is képes megélni.

Hosszú, csillogó levelei segítik a jó energiák áramlását az otthonodban. A vitorlavirág megtisztítja a szoba levegőjét az olyan káros gázoktól, mint például a szén-monoxid, a formaldehid vagy a benzol.

Pálma

Nagysága és jellegzetes külseje miatt remek központi eleme lehet a térnek. Ha kedveled a trópusi hangulatot, akkor egy pálmafélét mindenképpen szerezz be.

Ráadásul nem csak éke lehet a lakásnak, de a bútorok és kárpitok ragasztásánál használt formaldehides gyanta, valamint az oldószerként használt xilol káros hatásait is semlegesíti.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Borostyán

A borostyán is semlegesíti a kárpitokban található formaldehidet, illetve megtisztítja a levegőt a különféle festékekben és műanyagokban található benzoltól. Gyengíti a rossz energiákat, megvéd a rémálmoktól, így a legjobb, ha például a hálószobába vagy a vendégszobába rakod.

Fokföldi ibolya

Apró virágai és puha, szőrös levelei nagyon romantikus külsőt kölcsönöznek ennek a kis növénynek, amely heti egyszeri locsolást és félárnyékos helyet igényel.

A fokföldi ibolya a vagyon, a szerencse és a siker szimbóluma, amelyet a kedvező hatás érdekében leginkább a lakás gazdagság területére érdemes helyezni, ami a bejárati ajtótól balra eső legtávolabbi sarok vagy helyiség.

Orchidea

Az ókori görögök a termékenység és a férfiasság szimbólumának tartották az orchideát. Nem csak a lakás energiájára, de a lakásban élők fizikai és mentális jólétére is hatással van.

Az orchidea képes magába szívni a szén-dioxidot, az éjjel folyamán pedig tiszta oxigént bocsát ki.  Ráadásul pillangószerű virágai miatt nagyon látványos dekorációs elem!

Aloe vera

Több szempontból is hasznos, mert nem csupán az égett vagy irritált bőrt kezelhetjük vele, de olyan pozitív energiákat bocsát ki, amelyek képesek elűzni otthonodból a rossz szerencsét és hangulatot.

Mivel levelei képesek megtartani a nedvességet, ezért vízigénye alacsony, viszont sok fényre van szüksége – a közvetlen napsütéstől azonban óvni kell. Helyezd olyan helyre, ahol általában sokan tartózkodtok, és ahol vendégeket fogadsz, esetleg az előtérbe vagy a nappaliba, hogy távol tartsa a negatív energiákat.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást