Dekor / Otthon

8 szobanövény, ami elűzi az összes negatív energiát

8 szobanövény, ami elűzi az összes negatív energiát

5/8 Borostyán

A borostyán is semlegesíti a kárpitokban található formaldehidet, illetve megtisztítja a levegőt a különféle festékekben és műanyagokban található benzoltól. Gyengíti a rossz energiákat, megvéd a rémálmoktól, így a legjobb, ha például a hálószobába vagy a vendégszobába rakod.

Borostyán
istockphoto

6/8 Fokföldi ibolya

Apró virágai és puha, szőrös levelei nagyon romantikus külsőt kölcsönöznek ennek a kis növénynek, amely heti egyszeri locsolást és félárnyékos helyet igényel.

A fokföldi ibolya a vagyon, a szerencse és a siker szimbóluma, amelyet a kedvező hatás érdekében leginkább a lakás gazdagság területére érdemes helyezni, ami a bejárati ajtótól balra eső legtávolabbi sarok vagy helyiség.

Afrikai ibolya
istockphoto

7/8 Orchidea

Az ókori görögök a termékenység és a férfiasság szimbólumának tartották az orchideát. Nem csak a lakás energiájára, de a lakásban élők fizikai és mentális jólétére is hatással van.

Az orchidea képes magába szívni a szén-dioxidot, az éjjel folyamán pedig tiszta oxigént bocsát ki.  Ráadásul pillangószerű virágai miatt nagyon látványos dekorációs elem!

Orhidea
istockphoto

8/8 Aloe vera

Több szempontból is hasznos, mert nem csupán az égett vagy irritált bőrt kezelhetjük vele, de olyan pozitív energiákat bocsát ki, amelyek képesek elűzni otthonodból a rossz szerencsét és hangulatot.

Mivel levelei képesek megtartani a nedvességet, ezért vízigénye alacsony, viszont sok fényre van szüksége – a közvetlen napsütéstől azonban óvni kell. Helyezd olyan helyre, ahol általában sokan tartózkodtok, és ahol vendégeket fogadsz, esetleg az előtérbe vagy a nappaliba, hogy távol tartsa a negatív energiákat.

Aloe Vera
istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást