Szinkronicitás: véletlen egybeesésnek tűnik, de egyáltalán nem az – ha ezeket tapasztalod, a te életedben is jelen van

Szinkronicitás: véletlen egybeesésnek tűnik, de egyáltalán nem az – ha ezeket tapasztalod, a te életedben is jelen van

Címlap / Életmód / Ezotéria / Szinkronicitás: véletlen egybeesésnek tűnik, de egyáltalán nem az – ha ezeket tapasztalod, a te életedben is jelen van

Mi számít egyáltalán szinkronicitásnak?

Ha nagyon egyszerűen szeretnénk megfogalmazni, arról van szó, hogy látszólag véletlen dolgok ismétlődnek az életben, vagy úgy tűnik, bevonzod azt, amire éppen gondoltál.

Lássunk néhány példát! Ismétlődés lehet az, ha állandóan kísér például egy szám. Mindig 11:11-kor nézel az órádra, 1 órát és 11 percet vagy a fodrászodnál, és 111 a sorszáma a színházjegyednek. Nevezhetjük vonzásnak, vagy szinkroncitásnak, de ide tartozik az is, ha pont bekövetkezik, amire gondoltál. Kinézel az ablakon, és éppen akkor gurul be a feljáróra a szerelmed. Elkezdesz tárcsázni, mikor éppen az hív, akit te is keresni szerettél volna. Meg akarsz venni egy könyvet, erre a következő e-mail pont arról értesít, hogy most akciós áron beszerezheted…

Véletlen lenne ez a sok egybeesés? A szinkroncitás szerint egyáltalán nem az.

„Milyen kicsi a világ!”

Ezt a mottót akár a szinkronicitás jelmondatának is hívhatnánk.

Általában akkor használjuk, amikor úgy érezzük, ijesztően komoly véletlenben van részünk, vagy annyira összejátszanak a háttérben az események, hogy azt gondoljuk, ez már egyszerűen nem is lehet véletlen.

Biztos neked is vannak ilyen történeteid! Mikor látszólag két ismeretlen ember részt vesz egy tanfolyamon, egymás mellé ülnek, feladatot kapnak, hogy beszélgessenek. Ekkor derül ki, hogy másod-unokatestvérek, és ezután tartani fogják a kapcsolatot.

Vagy egy férfi és egy nő éveken keresztül ugyanoda jár szórakozni, de nem figyelnek fel egymásra egészen addig, míg valahol máshol össze nem futnak, és beszélgetésbe nem elegyednek – persze kiderül, hogy milyen régóta kerülgetik egymást. Ezután pedig viccelődve mesélik az esküvőjükön ismerkedésük történetét…

Mikor veheted észre?

A kutatók szerint akkor jelentkezik a szinkronicitás, amikor jó úton vagy, azon az ösvényen haladsz, amit kijelöltél magadnak. Ennek az az oka, hogy ilyenkor az energiák sokkal könnyebben és célirányosabban áramlanak, tehát te is gyorsabban és kisebb erőfeszítéssel jutsz el a céljaidig, könnyebben valósítod meg a terveidet.

A szinkroncitás tehát egy pozitív dolog, ami egyrészről megerősítés, másrészről pedig valódi és kézzelfogható segítség. Amikor azt érzed, minden sikerül, minden jól alakul, és állandóan szerencséd van, akkor egész pontosan a szinkroncitásról van szó. Akkor is, ha csak olyan apróságokról beszélünk, mint hogy elsőre megtalálod azt a ruhát, amit fel fogsz venni egy fontos alkalomra, vagy a zsúfolt parkolóban pont előtted szabadul fel egy hely.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást