A vágy 5 szakaszát ismerjük a párkapcsolaton belüli szexuális életnek – Ti melyikben jártok?

A vágy 5 szakaszát ismerjük a párkapcsolaton belüli szexuális életnek – Ti melyikben jártok?

Címlap / Szerelem / Szex / A vágy 5 szakaszát ismerjük a párkapcsolaton belüli szexuális életnek – Ti melyikben jártok?

Regan, P. C. vizsgálta a szexuális vágy és a szexuális aktivitás szerepét a randevúk világában, és sikerült öt eltérő szakaszt felvázolnia:

Az első szakasz: egyoldalú tudatosság

Ez a szakasz az a csodálatos állapot, amikor már legalább az egyikőtök őrülten vonzódik a másikhoz, de még nem történt meg a tényleges kapcsolatfelvétel. 

A szexuális vágy következményei ebben a szakaszban: Egyre nagyobb az esélye annak, hogy egyikőtök valamilyen formában lépni fog, de a kezdeményező lépésre még nem került sor. Lehet, hogy a másiknak is van tudomása a szimpátiáról, de az is lehet, hogy fogalma sincs arról, mi készülődik a háttérben.

Ennek a szakasznak az időtartama nagyon széles skálán mozoghat. Vannak, akik évekig rejtegetik az érzéseiket, vágyaikat, mások viszont néhány perc szemezés után leszólítják a kiszemeltet. 

A második szakasz: Felületi érintkezés

A vágyakozás ebben a szakaszban még tovább nő. Immáron mindkét fél tisztában van azzal, hogy a másik vonzódik hozzá. Persze, a vonzalom mértéke könnyen lehet eltérő mértékű, már csak az előző pontból kiindulva is. Máshogy és mást érez az, aki hónapok, évek óta vágyakozik és másként az, akinek viszonylag friss ez az információ.

A szexuális vágy következményei ebben a szakaszban: Megtörtént a kontaktusfelvétel. Írtok egymásnak üzenetet, elkéritek a másik telefonszámát, bizalmas beszélgetésbe elegyedtek, vagy csak egyszerűen flörtölni kezdetek. Tényleges fizikai kontaktus azonban még mindig nem történt köztetek, de előkészítitek a terepet pl. azzal, hogy megbeszéltek egy randevút. 

Szexuális vágy szakaszai
AleksandarGeorgiev/istockphoto.com

A harmadik szakasz: Kialakuló kapcsolat

Ebben a szakaszban már kapcsolatba léptetek egymással, kölcsönösen próbáljátok kideríteni, mit szeretne, mire vágyik a másik. Akár hetente többször is találkoztok, és persze idővel ágyba is bújtok.

A szexuális vágy következményei ebben a szakaszban: Ebben a szakaszban arra van a legnagyobb esély, hogy az a fél, aki a kapcsolatot kezdeményezte (tehát régebb óta éli meg a vonzalmát), valamilyen formában próbálja bensőségesebbé, mélyebbé tenni a kapcsolatot.

Ez persze nem kőbe vésett szabály, a tapasztalásaitok kölcsönösen befolyásolják a viselkedéseteket. Például nagyon másként alakul egy kapcsolat, ami a kezdeményező részéről csak futókalandnak indult és másként az, ami így teljesedik be, vagy éppen a fizikai léttel sajnos csalódást hoz magával.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást