Testen belül ragadt eszközök? Óriási bakik szex játékszerekkel

Testen belül ragadt eszközök? Óriási bakik szex játékszerekkel

Címlap / Szerelem / Szex / Testen belül ragadt eszközök? Óriási bakik szex játékszerekkel / 2. oldal

Veszélyesek lehetnek a kiegészítők is

Az aprócska kiegészítők könnyen elvesznek a testben. Pl. sérülhetnek azok a vibrációs eszközök, amiket egy kábellel, madzaggal lehet kihúzni, vagy éppen irányítani, szabályozni. Ám még talán náluk is veszélyesebbek a kiálló részekkel rendelkező kiegészítők, amik sérüléseket okozhatnak az érzékeny nyálkahártyán. Ez – amellett, hogy vérzéssel, hegesedéssel járhat – fokozottan növeli a fertőzésveszélyt nem csupán helyileg, hanem az egész szervezetet tekintve.

Hasonlóan veszélyes és fokozott fertőzéskockázattal jár a higiénia mellőzése, aminek még a legenyhébb eredménye lehet egy elhúzódó hüvelyfertőzés. Az egészségügyi szakértők nem győzik hangsúlyozni, mennyire lényeges a szexuális segédeszközök alapos fertőtlenítése a használat előtt és után. Kiemelik, hogy egy alkalmon belül nem szabad ugyanazt az eszközt használni análisan, majd vaginálisan (legalábbis fertőtlenítés nélkül).

A publikált tanulmány nem vizsgálta részletekbe menően a szexuális sérüléseket, legalábbis abban az értelemben nem, hogy az egyes kiegészítők még milyen problémákat okozhatnak. Ide tartoznak pl. a különféle kötöző eszközök, vagy éppen maszkok. Ennek ellenére is egyértelműek az eredmények, amik azt mutatják, hogy a szexuális játékok során szerzett sérülések nem ritkák sőt, gyakorlatilag mindennaposnak tekinthetőek.

Ez pedig arra utal, hogy ezeknek a termékeknek a népszerűsége nő, ám az edukáció még elmaradt. A fogyasztóknak kellő gondossággal, odafigyelve kell eljárniuk a használatuk során. Továbbá fontos, hogy csakis bevizsgált, megfelelő használat mellett veszélytelennek tekinthető játékszereket válasszanak.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást