Ebben a pózban a legjobb az esély a teherbeesésre?

Írta: ,

Amikor a döntés megszületik, hogy kisbabát szeretnél, könnyen lehet, hogy a türelmed máris elfogyóban: teherbe szeretnél esni, és lehetőleg most rögtön. Hogy ehhez szexelni kell, az persze világos. De mégis hogyan?

Nem a misszionárius a nyerő

Egy ideig tartotta magát a nézet, miszerint a jó öreg misszionárius póz lenne a legmegfelelőbb az együttlétre, ha gyermeket szeretnétek, de nagyon valószínű, hogy ennek a hiedelemnek a hátterében egyszerű prüdéria állt: ebben a pózban fogant a legtöbb baba, mert a legtöbb ember, legtöbbször ebben a pózban (vagy mindig csak ebben) szeretkezett.

Ha a tudomány álláspontját nézzük, akkor viszonylag sok feljegyzést találunk arról, hogy a – nem túl romantikus és családbarát elnevezésű – kutyapóz lenne a legalkalmasabb a fogantatásra, ilyenkor ugyanis a leendő apa pénisze fizikailag közelebb van a méhszájhoz, vagyis a spermiumoknak rövidebb utat kell megtenniük a „célig”.

Némi utánajárással azonban kiderül, hogy szinte minden erre vonatkozó cikk és jótanács egyetlen, a Journal of Sex and Marital Therapy című lapban publikált tanulmányra vezethető vissza, ami a misszionárius pózt vetette össze a már említett figurával, és a nemi szervek helyzetéből vezette le a következtetéseit.