Csak ezekben az esetekben jó ötlet szünetet tartani egy párkapcsolatban

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A párkapcsolati konfliktusokat sokszor egy szünet beiktatásával próbálják rendezni a felek. De vajon ez tényleg jó ötlet? Vagy éppen ellenkezőleg, csak konfliktusokat szül a későbbiek során? Az biztos, hogy minden kapcsolat más és más, de az alábbi érvek-ellenérvek talán segítenek a döntés meghozatalában.

Rájöhettek, milyen egymás nélkül Kép forrása: unsplash

A szünet egyik első és sokak szerint egyetlen valós előnye, hogy megtapasztalhatjátok, milyen élni a másik feletek nélkül.

Záros időn belül általában ki szokott derülni, hogy a negatívumok háttérbe szorulnak és semmi sem tűnik olyan megoldhatatlannak, amiért érdemes legyen végleg különválnotok.

Persze, az is előfordulhat, hogy rájöttök, külön-külön jóval boldogabbak vagytok, mint együtt.

Ez ugyan fájdalmas végkimenetel lehet, de attól még pozitív jövőtöket tekintve.

Szóval, egész biztosan előny, hogy kideríthetitek, hiányoztok-e egymásnak, és ha igen, akkor vajon annyira, hogy újrakezdjétek-e az egészet.

Jobban megbecsülitek a kapcsolatotokat Kép forrása: unsplash

Ha egyszer szakítás után úgy döntöttetek, hogy kibékültök, és mindent elölről kezdtek, akkor egész biztosan máshogy álltok majd a kapcsolatotokhoz. Persze, nem a se veled, se nélküled viszonyokról van szó, azok hosszútávon halálra vannak ítélve.

Hanem arról, ha egyszer egy jelentős dilemma elé néztetek és úgy éreztétek, nem tudjátok ezt akkor és ott megoldani – ám a szakítás után mégis kibékültetek. Ebben az esetben mindent máshogy fogtok mérlegelni.

Minden bizonnyal türelmesebbek, toleránsabbak lesztek egymással, nem akadtok fel olyan gondokon sem, amiken mások komolyan összevesznek.

Egyszerűen azért, mert tudjátok, mit veszíthettek, ha ismét szakítotok, ráadásul az a szakítás már jó eséllyel végleges lesz – ezt egyikőtök sem szeretné kockáztatni.