Jobban megvisel, mint hinnéd: szakítás egy nárcisztikus személyiségű emberrel

Szirák Viki
Írta: ,
Jobban megvisel, mint hinnéd: szakítás egy nárcisztikus személyiségű emberrel

Kép forrása: pexels.com

Kapcsolatban élni egy olyan emberrel, akiben a nárcisztikus személyiségjegyek jelentős része megtalálható, minden, csak nem könnyű. Érzelmileg megvisel, lerombolja az önbizalmadat, és ha egy probléma miatt hangot adsz a véleményednek, azt érezteti veled, hogy minden csak a te hibád. Amit viszont kevesen tudnak, hogy a szakítás még jobban összetöri a lelket, mint hinnéd!

Egy nárcisztikus férfi életében minden csakis róla szól. Hiába vagytok kapcsolatban, az, hogy te mire vágysz és mit érzel, mindig csak másodlagos lesz. Még ha őszintén szereted is azt az embert, akit megismertél benne, egy idő után olyannyira kimerülsz, hogy muszáj kilépned a kapcsolatból. Előbb-utóbb elérkezel arra a pontra, amikor végre búcsút tudsz inteni neki, és többé nem róla szól az életed, hanem saját magadról. A szakítás viszont nem lesz egyszerű, hiszen sosem az. Először is a srác megpróbál téged hibáztatni mindenért, ami nem működött kettőtök között.

Nem kaptál elég érzelmi támogatást tőle? Biztos azért, mert túlságosan ragaszkodó vagy, és nem hagytál neki elég szabad teret. Nem voltál boldog mellette? De hát hogy is várhatnád el, hogy ő feleljen még a te boldogságodért is, amikor mindketten felnőtt emberek vagytok? Ilyen, és ehhez hasonló mondatokkal dobálózik, csak hogy rád háríthassa az érzelmi felelősséget, és még rosszabbul érezd magad.

Talán még kételyeket is ébreszd benned, és elgondolkodtat, hogy vajon tényleg te rontottál-e el mindent. De hidd el, ez nincs így!

Ne higgy neki!

Valójában ez is csak a nárcisztikus személyiségű emberek egyik fegyvere. Ő mindig az áldozat lesz ebben a történetben, a valóságtól teljesen elrugaszkodva. Miután kellőképp bűntudatot ébresztett benned, azon lesz, hogy ezt hangosan te is elismerd. A sértésekkel akarja elérni, hogy lerombolja az önbizalmad, és kettőtök közül te legyél rosszabbul. Ennek hatására pedig te csak még jobban be akarod bizonyítani neki, hogy nem az a személy vagy, akinek ő lefest téged; de minden igyekezeted hiábavaló, mert ő már elhatározta magában a tévhiteket, és nem is hagyja ezeket lerombolni.

A szakítás után is követeli tőled a figyelmet

Az egyik legfontosabb tanács, hogy miután szakítottatok, minden egyes módon zárd ki őt az életedből. Ne maradjatok barátok a Facebookon, ne vedd fel a telefont, ha ő hív, és semmiképp se találkozzatok.

Ugyanis ez a személy a szakítás után is kiköveteli magának az állandó figyelmet. Hiába nem alkottok már egy párt, neki folyamatosan szüksége lesz arra, hogy vele foglalkozz. Sokan számoltak már be arról, hogy egy szakítás után a nárcisztikus személyiségű exük többször is kereste őket. Éjjelente „véletlenül" felhívta őket telefonon, béna kifogásokra hivatkozva üzeneteket küldött, követelte vissza a holmijait, és így tovább. Neked viszont nincs szükséged ilyesfajta negativitásra az életedben, márpedig ha hagyod, hogy visszatérjen, ezt hamar meg fogod érezni.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján