Arc / Stílus

Így szépülhetsz ricinusolajjal

Így szépülhetsz ricinusolajjal

A ricinusolaj egy igazán sokrétű és nagyszerű produktum, melyet a gyógyászaton felül a szépségápolásban is remekül hasznosíthatunk. Olcsó, természetes és mindenki számára elérhető. Kell ennél több?

Eredeti funkciója

A ricinusolaj elsődlegesen hashajtóként ismert, ennek nyomán a gyógyszertárakban lehet beszerezni, különböző kiszerelésekben. 
 
Ne lepődj meg, ha a pult másik végén álló gyógyszertári asszisztens ecsetelni kezdi a használatát, nyugodtan mondd neki, hogy te a szépségápolásban szeretnéd használni az olajat. 

Hajerősítés

Ha gyenge, töredezett a hajad, lassan nő, ráadásul hullik is, akkor a ricinusolajat neked találták ki. Használata során a ricinust érdemes egy kevés bázisolajjal (pl. olíva) összekeverned, majd pár másodpercre a mikróba tenned, így ugyanis sokkal könnyebben kezelhető lesz. 
 
Vattapamaccsal, hajfestőecsettel, vagy egyszerűen a kezeiddel is felviheted a hajtövekre, a lényeg, hogy mindenhova jusson belőle. A hajadat ez után érdemes megfésülnöd, hogy a hajszálak további részére is jusson a pakolásból, illetve, ha nagyon töredezettek a hajvégeid egész nyugodtan tegyél pár cseppet erre a részre is.
 
Háztartási fóliával tekerd be a tincseket, húzz fel egy sapkát, majd jöhet 3-4 óra ténykedés; ennyit célszerű fennhagynod a hajadon az olajat. Az eltávolítása nem lesz túl könnyű, lehet, hogy kétszer-háromszor is meg kell mosnod a tincseidet, mire teljesen eltávolítod az olajat, de megéri a fáradtság, ugyanis a végeredmény selymes, csillogó, erős és egészséges haj.

Hosszabb szempillák

Pillantásodat alapvetően meghatározzák a szempilláid, a műszempillát azonban nyugodtan elfejtheted. A ricinusolaj – akárcsak a haj –, úgy a szempillák növesztésében is nagy segítség lehet. 
 
Egy kiszeparált, megtisztított szempillaspirállal, fülpiszkálóval, vagy akár egyszerűen az ujjaiddal is felviheted a szempilláid tövére az olajat. Ha minden nap használod, 1-2 hét múlva már láthatod is, hogy a pilláik megerősödtek, sűrűsödtek és kicsit hosszabbak is lettek.

Szemöldökdúsítás

Mivel a ricinusolaj a szempillák és a hajszálak növekedését is elősegíti, gyógyír lehet a túlszedett szemöldök formázásban is. Ebben az esetben is ugyanúgy kell használnod, mint ahogy azt az előző pontokban írtuk: a szemöldökre kell kenned, majd pár órát fennhagynod, hogy kifejthesse hatását. 
 
Mivel ezzel a módszerrel nem csak új szálak fognak nőni, hanem a jelenlegiek is megerősödnek, érdemes több időt szánnod a fazonírozásra, mert a bozontos szemöldök éppannyit ronthat a szépségeden, mint a túlszedett változat. 

Körömerősítés

A ricinusolajat a körmeid megerősítésére is használhatod. Valamennyit már akkor változni fog az állaguk, ha a pakolásokat kesztyű nélkül teszed fel, hiszen részint így is bedörzsölöd a kézbőrödbe az olajat. 
 
Ha azonban tényleg látványos eredményt szeretnél elérni, érdemes külön a körmeidet is kezelned, a ricinusolaj ugyanis puhítja a körömágybőrt és erősíti a körmöket. 

Ajakápolás

Cserepes, kiszáradt ajkakra nem csak a méz és a drága ajakbalzsamok nyújthatnak gyógyírt, hiszen az olaj is könnyen hidratálhatja a felületet. 
 
Miután óvatosan ledörzsölted az ajkaidat, ajakbalzsam helyett tegyél rájuk ricinusolajat, ugyanis pár óra leforgása alatt tökéletesen eltünteti a szárazságot és a kipirosodást.

Bőrápolás

A ricinusolaj kondicionálja a bőrt, hidratálja, táplálja azt. Segít legyőzni a gyulladásokat, az apróbb ráncokat, tökéletes gyógyír a szárazság ellen, ráadásul a szem alatti sötét karikákat is halványítani lehet a segítségével.
A legjobb az egészben, hogy a ricinusolaj decije nagyjából 200-300 forintba kerül, ami még hajpakolás esetén is minimum 2-3 alkalomra elegendő mennyiség, az apróbb szépészeti felhasználás során pedig hónapokig kitart. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást