Házi hajpakolást készítenél? Megmutatjuk a 6 leghatékonyabb hozzávalót

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Házi hajpakolást készítenél? Megmutatjuk a 6 leghatékonyabb hozzávalót

Nem muszáj a boltba rohannod azért, hogy elkészíts egy nagyszerű hajpakolást, vagy éppen hajöblítőt. Sokszor elég kinyitnod az éléskamra ajtaját, és máris válogathatsz a jobbnál jobb, természetes alapanyagok között. Lássuk ezek közül a legnépszerűbbeket!

Olajok Kép forrása: totbakedesign.com

Az olajokat önmagukban is tökéletesen hasznosíthatod, de egy többkomponensű házi pakolás alapjaként is használhatod őket. Utóbbi esetben érdemes olcsóbb bázisolajjal dolgoznod, amit kedved szerint dúsíthatsz drágább alapanyagokkal is, így nem csak a pénztárcádat kímélheted, hanem azt is biztosíthatod, hogy mindenhova jusson a hatóanyagokból.

Nagyon jó hatással van a száraz, töredezett hajra az olívaolaj, amit érdemes argán-, kókusz-, vagy éppen ricinusolajjal gazdagítanod. A könnyebb kenhetőség érdekében jó, ha az olajat egy kicsit felmelegíted, így nem lesz nehéz szétoszlatni a szálakon.

Tipp: A forró olaj nem barátja a tincseidnek, ezért csak addig melegítsd a pakolást, amíg kellemesen hozzá tudsz érni.

Tojás

Akadnak olyanok, akik a komplett tojást felverik, s az így kapott elegyet teszik a hajukra, ami nem is butaság, ám ekkor kiemelten vigyázni kell az öblítés során, hiszen a meleg vízben a fehérjék gyorsabban kicsapódhatnak – akkor pedig órákon át szedegetheted a sült tojást a hajszálaid közül…

Sokkal jobb és biztosabb módszer, ha a sárgáját különválasztod a fehérjétől, majd pár cseppnyi olaj (pl. olíva, ricinus, kókusz) társaságában elkevered, s így kened fel a hajadra.

Tipp: Sokan panaszkodnak, hogy a tojásos pakolás jellegzetes illata az öblítés után is a hajukban marad. Ilyenkor érdemes egy kis fehér ecetet használni az öblítéshez, ami azonnal semlegesíti a kellemetlen szagot, cserébe a sajátja pár perc után elillan.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba