Így lehet csodás ívű a szemöldököd - Szemöldökápolás és festés

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Így lehet csodás ívű a szemöldököd - Szemöldökápolás és festés
A szemöldök milyensége kiemelten fontos, ha az arc egészét nézzük. Mindig rendben kell lennie, mert jelentős mértékben meghatározza a pillantásodat és természetesen az összképet. Bár már jóval ritkábban, mint korábban, sajnos még mindig látni olyanokat, akik nem foglalkoznak eleget ezzel a fontos területtel…
A három alapszabály
Sokan már az elején mellélőnek, ugyanis vagy túlszedik, vagy túlságosan elhanyagolják a szemöldöküket, ami miatt az egyszerűen elcsúfítja az arcot. A megfelelő formát három fő vonal határozza meg:
 
- az első összeköti az orrcimpa külső és a szem legbelső részét, ez jelöli ki a szemöldök belső vonalát;
- a második ugyancsak az orrcimpától indul, de a külső szemzugot veszi célba, aminek meghosszabbítása a szemöldök külső részét mutatja;
- a harmadik vonal az orrhegytől indul, áthalad a pupillán, a hosszabbítása arra a pontra mutat, ahol a szemöldöknek a legmagasabbnak kell lennie.
 
Ez a három alapszabály szükséges ahhoz, hogy tökéletes legyen a szemöldököd. Most, hogy megvan a kellő háttérismeret, lássuk, hogy érheted el az áhított eredményt!
A megfelelő forma
A megfelelő formát gyanta, vagy szemölcsök csipesz segítéségével érheted el. Otthon (főleg elsőre) egyáltalán nem ajánlatos gyantázni, de még nekiállni sem a szedésnek. A legjobb, ha szakemberre bízod magadat, ugyanis a szép formát már sokkal könnyebb megtartani otthon, mint egyedül kialakítani.
Ha a kozmetikus elvégezte a dolgát, neked már csak ki kell szedned az újra kinövő szálakat, esetleg néhány havonta ismét segítséget kérned, hogy egész biztosan megmaradj a helyes ívnél.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba