A szeplők igenis szexik! A következő sztárok megmutatták, mennyire

A szeplők igenis szexik! A következő sztárok megmutatták, mennyire

Címlap / Hírek / A szeplők igenis szexik! A következő sztárok megmutatták, mennyire

A szeplőket jellemzően mindig azok tudják csak értékelni, akiknek nincsenek, akiket meg megáldott velük az ég, legszívesebben levakarnák magukról. Persze akadnak kivételek, és szerencsére egyre kevésbé számít szépséghibának a szeplő – ezt az alábbi sztárok smink nélküli fotói is bizonyítják.

A szeplők, azon túl, hogy egyre divatosabbak lesznek, fontos szerepet játszanak a bőrünk egészségében: segítenek megvédeni a bőrfelületet a káros UV-sugárzástól. Kialakulásukért a melanin nevű pigmentfehérje felelős, ami az egész bőrünkben megtalálható, és amely tulajdonképpen nyáron a csokibarna, napozás utáni színünkért is felel, méghozzá azzal, hogy megvédi a bőrt a nap káros UV-sugárzásától. A szeplős bőrfelületen a melanin nagyobb koncentrációban található meg, és ennek megfelelően jobban is véd az ultraviola sugárzás ellen azokon a területeken, amiket a legtöbbet ér a nap – tehát leginkább az arcodon, esetleg a vállaidon és a mellkasodon. 

A melanintartalom az oka annak is, hogy télen elhalványulnak, nyáron pedig előjönnek a szeplőid: pontosan úgy, ahogy a bőröd többi része, a szeplőid is barnulnak, csak intenzívebben, mert több bennük a pigmentfehérje. 

Az, hogy valakinek mennyi szeplője van, az MC1R nevű génen múlik, ez határozza meg ugyanis, hogy mennyi és milyen melanint termel a szervezeted. Ha az MC1R géned aktív, akkor a szervezeted több eumelanint termel, ami sötét hajért, sötétebb bőrért felel, ami könnyebben védi meg magát a nap káros sugaraitól. HA az MC1R géned inaktív, akkor a testedben több feomelanin termelődik, a hajad és a bőröd világosabb lesz tőle, és hajlamos lehetsz a szeplősödésre.

Hailey Bieber

Bár Justin Bieber felesége nem tartozik a nagyon szeplősök közé, azért az orrán neki is van egy-két pötty, amit büszkén visel.

A modell arca pont olyan, mintha valamelyik szépítő, szeplősítő filterrel dolgozták volna meg.

Kesha

Róla valószínűleg nagyon kevesen tudták, hogy az egész arcát szeplők borítják, mivel a klipjeiben és nyilvános szerepléseiben általában vastag sminkben jelent meg.

Az énekesnő viszont büszke a szeplőire, és a közösségi médián gyakran meg is mutatja őket.

Bella Thorne

A színésznő mindig őszinte azzal kapcsolatban, hogyan néz ki éppen a bőre, rengetegszer posztol például a pattanásairól, hogy a követői érezzék, nem egy tökéletes porcelánbaba ő sem.

A szeplőit is büszkén viseli, és gyakran tölt fel olyan képeket Instagramra, ahol jól látszanak.

Ashley Graham

A plus-size modell igyekszik arra használni a közösségimédia-felületeit, hogy megmutassa: a magazinokban látott világ a retusálás miatt annyira tökéletes, és a való életben mindenkinek van narancsbőre, hurkái, vagy éppen, ahogy ezen a fotón látszik, szeplői.

Mi azért így is végtelenül irigyeljük Ashley-t, hiszen tökéletes a bőre.

Demi Lovato

Demi még csak most kezd megbarátkozni azzal, hogy retusálatlan, valódi fotókat töltsön fel magáról az Instagramjára, legutóbb a narancsbőrét mutatta meg a követőinek, és teljesen elképedt a pozitív visszhangtól.

A szeplőit viszont már jóval korábban is vállalta, nem is csoda, hiszen nagyon jól állnak neki.

Kylie Jenner

Azért a smink nélküli szelfitől nagyon messze van Kylie Jenner képe, de azt biztosra lehet venni, hogy vastag alapozóréteg nincs rajta, pedig általában csak így mutatkozik mindenhol.

A szeplőktől viszont valahogy sokkal kedvesebbé válik az arca – így már kevésbé fest úgy, mint egy porcelánbaba.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!