10 dolog, ami valóban számít a pasiknak az első randin

10 dolog, ami valóban számít a pasiknak az első randin

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 dolog, ami valóban számít a pasiknak az első randin

Vajon mitől függ, hogy egy első randi mennyire lesz sikeres, és kialakul-e köztetek a vonzalom? Szakértők szerint nagyjából 7 másodperc elég ahhoz, hogy rájöjjünk, szimpatikus-e az asztal másik felén ülő fél, vagy sem, de milyen tényezők játszanak ebben szerepet?

Biztosan veled is megesett már, hogy amikor megérkeztél egy első randevúra, a köszönés után néhány másodperccel már tudtad, hogy nem lesz második randi. Nem igazán lehet megfogalmazni, milyen tényezők döntik ezt el, egyszerűen csak érzed, hogy megvan-e a kellő szimpátia és vonzalom, vagy nem az eseted a férfi.

Ugyanez természetesen fordítva is igaz, hiszen ők is pontosan tudják, már a randi kezdetén, hogy szeretnének-e folytatást vagy sem. Sőt, a Glo.com és a Chemistry.com kutatása rávilágított arra, mely tényezők alapján hozzák meg a férfiak ezt a döntést! A felmérés során húszezer embert kérdeztek meg arról, mi az, ami egy első randin nagyon fontos számukra:

1/10. Szexuális kémia

A férfiak listájának első helyén a fizikai kémia szerepelt, azaz őket nagyon érdekli, hogy egyáltalán megvan-e a kölcsönös vonzalom köztük és a partnerük között. Ebben a megjelenésed, és a kettőtök közti szikra az igazán döntő, ami egy üdvözlő puszinál már ki is derül, hogy jelen van-e.

2/10. Barátságos mosoly

Amikor valaki kedvesen mosolyog, látszik, hogy nyitott és érdeklődő a másik iránt, ez pedig a férfiaknak is kifejezetten vonzó. A komoly tekintet már kevésbé nyerő, hiszen ez távolságtartást, érdektelenséget jelképezhet, amit ők azonnal az elutasítással azonosítanak.

3/10. Kedves hozzáállás

A barátságos viselkedés mindig nagy pluszpont, pláne, ha nem csak a randipartnereddel vagy kedves, hanem a titeket kiszolgáló pincérrel, felszolgálóval is.

4/10. Jó humorérzék

A férfiaknak talán kevésbé fontos az, hogy a nők szuper humorérzékkel rendelkezzenek, hiszen ők jobban szeretik a vicces fél szerepét betölteni, de azért igenis számít nekik, hogy a másik értse a vicceket, és jól lehessen vele szórakozni. Ha hasonló a humorotok, egy gonddal kevesebb!

5/10. Külső megjelenés

Ez alatt a férfiak az általános megjelenésedre gondolnak, azaz hogy milyen az alakod, az öltözködésed, az arcod; úgy általában minden, amit te is megnézel egy férfin, akivel randizol. 

6/10. A tekinteted

A szép szemek nagy plusz pontot jelentenek, ebbe a kategóriába pedig a szemkontaktus megléte is beleszámít. Azaz ha nem kerülöd a partnered tekintetét, és beszélgetés közben sokszor a szemébe nézel, úgy könnyebben ki tudtok alakítani valamiféle kapcsolatot egymással. Ezzel szemben az, ha gyakran inkább az üdítődet nézed, vagy a feje mellett jobbra-balra figyelsz, úgy azt érezteted vele, hogy nem igazán érdekel, mit mond.

7/10. Intelligencia

Természetesen nem csak a külsőd számít a férfiaknak! Az, hogy mennyire vagy intelligens, szintén sokat nyom a mérlegen. Számukra ugyanis (ahogy biztosan neked is) fontos, hogy jókat lehessen beszélgetni a másikkal, komolyabb témákban is.

8/10. Kommunikációs képesség

Nem kell nagydumás kommunikátornak lenned ahhoz, hogy sikeres legyen az első randi, sőt, az esetek többségében a férfiak szívesen vállalják az „irányító” szerepét, így nem neked kell folyamatosan előállnod témákkal. De azért igenis számít nekik, hogy mennyire vagy kommunikatív, érdeklődő, és hogyan válogatod meg a szavaidat.

9/10. Ajkak és fogak

Ezzel a ponttal elérkeztünk a higiéniához is, hiszen a szép fogak jelentős előnyhöz juttatnak. Arra utalnak, hogy figyelsz magadra, kellően adsz a higiéniára, a vonzó mosolynak pedig senki sem tud ellenállni!

10/10. A hajad szépsége

Lehet, hogy a férfiak nem veszik észre, amikor levágattál egy keveset a hajadból, de azt biztosan kiszúrják, ha szépen ápolt, fényes frizurával rendelkezel. Ahogy azt is, ha már néhány napja tologatod a hajmosást. Ez utóbbi egy első találkozónál nem a legjobb választás, és náluk is sokat számít abban, hogy a randi végén elhatározzák, szeretnének-e még egy találkozót.

A fent felsoroltak a statisztika alapján a rövid távon fontos tulajdonságok voltak, amelyeket a férfiak egy első randevún megfigyelnek a partnerükön. Természetesen hosszú távon már egészen más dolgok (is) jelentős szerepet kapnak náluk, és ami elsősorban fontos volt (ebben az esetben például a szexuális kémia), egy komoly kapcsolatban már nem a legfontosabb tényező. A statisztika ennek is utánajárt, és kiderült, hogy hosszú távon ez a 10 dolog kap náluk nagy szerepet:

  1. Kedvesség
  2. Humorérzék
  3. Kommunikációs képességek
  4. Szexuális étvágy
  5. Intelligencia
  6. Mosoly
  7. Hallgatási készség
  8. Anyagiak
  9. Testalkat
  10. Tekintet

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!