Mutatós és finom ez a torta.
Hozzávalók:
500 g szeder 500 ml növényi habalap 1 dl víz 1 evőkanál zselatin 2 csomag piros tortazselé 1 kiskanál cukor 150 g zabkeksz
Elkészítés:
Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A forma alját zabkeksszel kirakjuk. Nem kell, hogy mindenhol fedjen, hiszen a hab kitölti majd a részeket.
A habalapot kemény habbá verjük. A hab felét a formába, a zabkekszre terítjük.
A hab másik felébe robotgéppel beledolgozunk 35 dekagrammnyi szedret. A legszebb szedreket tegyük félre a torta tetejére a zselés részbe!
A szedres habot a tortaformában lévő fehér habra tesszük.
2 tortazselét félliternyi vízben kiskanálnyi cukorral előírásszerűen elkészítünk. A zselét hűlni hagyjuk.
A maradék szedret szépen elhelyezünk a szedres hab tetején.
A zselét, ha már megfelelő állagú (nem folyik, és nem is kemény), a gyümölcsre öntjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük ezt a tortát.
Tálaláskor óvatosan leszedjük a kapcsot a tortaformáról.
Roppant mutatós, dekoratív édesség. Megéri elkészíteni.