Szedertorta zabkeksszel: a világ legmutatósabb édessége

Szedertorta zabkeksszel: a világ legmutatósabb édessége

Címlap / Életmód / Receptek / Szedertorta zabkeksszel: a világ legmutatósabb édessége

Mutatós és finom ez a torta.

Hozzávalók:

500 g szeder 500 ml növényi habalap 1 dl víz 1 evőkanál zselatin 2 csomag piros tortazselé 1 kiskanál cukor 150 g zabkeksz

Elkészítés:

Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A forma alját zabkeksszel kirakjuk. Nem kell, hogy mindenhol fedjen, hiszen a hab kitölti majd a részeket.

A habalapot kemény habbá verjük. A hab felét a formába, a zabkekszre terítjük.

A hab másik felébe robotgéppel beledolgozunk 35 dekagrammnyi szedret. A legszebb szedreket tegyük félre a torta tetejére a zselés részbe!

A szedres habot a tortaformában lévő fehér habra tesszük.

2 tortazselét félliternyi vízben kiskanálnyi cukorral előírásszerűen elkészítünk. A zselét hűlni hagyjuk.

A maradék szedret szépen elhelyezünk a szedres hab tetején.

A zselét, ha már megfelelő állagú (nem folyik, és nem is kemény), a gyümölcsre öntjük.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük ezt a tortát.

Tálaláskor óvatosan leszedjük a kapcsot a tortaformáról.

Roppant mutatós, dekoratív édesség. Megéri elkészíteni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást