4 szandálfazon, ami még az otthoni papucsodnál is kényelmesebb viselet lesz

4 szandálfazon, ami még az otthoni papucsodnál is kényelmesebb viselet lesz

Címlap / Stílus / 4 szandálfazon, ami még az otthoni papucsodnál is kényelmesebb viselet lesz

Az idei nyárra már előre megvettem magamnak két szandált – mégpedig olyanokat, amikről tavaly még nem gondoltam volna, hogy valaha szívesen felvenném őket. Nem csak azért, mert – számomra – túlságosan is retró beütésük volt, hanem mert úgy éreztem, egyszerűen nem passzolnak a ruhatáramba. Végül engedtem a kísértésnek, mert mindkét fazon iszonyúan kényelmes, és mivel mi sokat vagyunk úton, a praktikum alapvető számomra. Azt már most bátran mondhatom: egyáltalán nem bántam meg, hogy beruháztam rájuk!

Kényelmes vastag talpú

Nem is olyan régen még valósággal elképzelhetetlennek gondoltuk, hogy a vastag talpú cipők ismét divatosak lehetnek, most viszont egyenesen furcsa lenne, ha a nyári szezonból hiányoznának ezek a kényelmes fazonok.

A vastag talpú cipőknek legnagyobb előnye, hogy úgy adnak extra centiket a magasságodhoz, hogy a kényelemről egyáltalán nem kell lemondanod.

Az espadrillesek virágkorukat élik, és nem csak a félcipők, hanem a szandálok világát is meghódították. Ez a trend automatikusan magával hozza a nyári könnyedséget, ami egyszerre mutatkozik meg a szandálok súlyában, légáteresztő képességében, valamint a látványban. A természetesen anyagú, fonott talprészekről automatikus a meleg hónapokra asszociálunk, és amikor ez a megjelenés találkozik a vastag talpakkal, akkor a kényelem is garantáltan biztosítva lesz.

1. Deichmann, 2. ecipo.hu, 3. Aboutyou, 4. cipofalva.hu (háttérkép: Kollsd/pixabay.com)

Sportos puhatalpú

Már megszokhattuk, hogy ami néhány évig kifejezetten cikinek számít, abból rövid időn belül újra divat lesz – nos, valahogy így volt ez a sportos fazonú, „túrázósnak” kikiáltott szandálokkal is.

A szinte gúnynévvel felérő ismertető sokat elmond arról, mennyire kényelmesek ezek a szandálok: tökéletes körülölelik a lábfejet, a vastag (sokszor memóriahabos) talp biztos tartást, rugalmas lépteket biztosít.

Városnézéshez, kiránduláshoz nincs is praktikusabb választás ezeknél a sportos, puhatalpú szandáloknál, amik extraként még divatosnak is számítanak.

1. Deichmann, 2. ecipo.hu, 3. nordblanc, 4. Aboutyou (háttérkép: Kollsd/pixabay.com)

Gumis pántok

A részben, vagy az egészben gumis pántokkal rendelkező szandáloknál aligha akad kényelmesebb lábravaló a meleg hónapokban. Vásárolhatsz olyan szandálokat, amiken az összes pánt gumis anyagú, így biztos lehetsz benne, hogy a cipő majd teljesen körbeöleli a lábfejedet és a lehető legkönnyedebb, legkényelmesebb viseletet biztosítja számodra.

A vásárlás során érdemes olyan szandált választanod, amin szélesek a pántok, hiszen ez ugyancsak mérvadó szempont a kényelmet tekintve.

Egy próbát ajánlatos tenned azokkal a szandálokkal is, amiknek csak egy-egy pántjuk gumis, mert sokszor már ez is elegendő ahhoz, hogy az átlagosnál jóval kényelmesebbnek érezd a választott darabot. Az biztos, hogy a gumik sokkal nagyobb teret engednek a lábaidnak, mint a csatok, ráadásul az egész felületük sima, így a kidörzsölés esélye is teljesen minimális. 

1. Deichmann, 2. Aboutyou, 3. ecipo.hu, 4. Aboutyou (háttérkép: Kollsd/pixabay.com)

Pici sarok

Bár a sportosabb fazonok között is akadnak olyan cipők, amik tökéletesen képviselni tudják a nőies megjelenést, ha igazán csinos, csajos viseletre vágysz, akkor mégis érdemesebb inkább más fazonok között kutakodnod.

Kényelmesek a különböző telitalpú és éktalpú szandálok is, de ha biztosra akarsz menni, akkor jobban jársz az egészen pici sarokrésszel készített lábbelikkel.

Ezek pont annyi nőiességet csempésznek a megjelenésedbe, amennyire szükség van egy csinos, alkalmibb nyári szettben. Nem lesz tőlük feltűnő, vagy akár kihívó az összeállításod, de megkapod azt a pluszt, amit pl. egy pliszírozott derékszoknya megkíván.

1. Deichmann, 2. ecipo.hu, 3. Aboutyou, 4. cipofalva.hu (háttérkép: Kollsd/pixabay.com)

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!