Ne tedd! Ha jóban maradsz az exeddel, újra ágyba bújna veled

Ne tedd! Ha jóban maradsz az exeddel, újra ágyba bújna veled

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ne tedd! Ha jóban maradsz az exeddel, újra ágyba bújna veled

Nem tartozom azok közé, akik számos exet fel tudnak mutatni, de a korábbi kapcsolataimat tekintve elmondhatom, hogy senkivel sem beszélgetek rendszeresen. Amikor összefutok valamelyik exemmel, akkor alkalomadtán váltunk néhány szót, de az érintkezés ezen formája teljesen semleges marad.

Ám nem mindenki lendül túl könnyedén a korábbi kapcsolatain, és sokan vannak azok is, akik még évek múltán is igyekeznek felvenni a fonalat az exszel. Talán nem is gondolsz bele, de ez számos ponton akadályozhatja az életedet – és ez már tudományosan bizonyított tény!

Hátráltat a nyugalom

Egy brit felmérés szerint a nők a legnagyobb arányban az érzelmeikre hagyatkozva maradnak jóban az exeikkel. A kérdőív értékelése során kiderült, hogy ugyan a kapcsolatuk a valóságban nem működött, de mégis úgy vélekedtek az előző kedvesükről, hogy az odafigyelt rájuk, valamint élvezhető volt a társasága. Az exekhez való kapcsolódás ebből a szemszögből nem más, mint a biztos háttér megtartása – egyszerűen megnyugtató érzés olyasvalakihez „tartozni”, aki ennyire ismer.

De itt jön a bökkenő! Amíg ennyire számítasz az exed támogatására, jelenlétére, addig aligha tudsz érzelmileg teljesen elszakadni tőle.

A szakításnak pedig pont az lenne a lényege, hogy nem csak a rossz, hanem a jó dolgoktól is megválunk.

Természetes, hogy úgy véled, az exed egyike azon embereknek, akik a legjobban ismernek – ha nem a legjobban. Ez különösen sokszor előfordul akkor, ha hosszú évekig voltatok együtt. Azonban fel kell ismerned, hogy ilyen esetben a kötődés sokkal inkább hátráltat, mintsem előrevinne: korántsem tekinthető lezártnak az a kapcsolat, amiben még nagymértékben számítasz a másikra. Arra pedig főleg nem sok esély van, hogy ilyen érzelmi kötődéssel megtalálod valaki mellett az igazi boldogságot.

De mit akar a férfi?

Az is kiderült a felmérésből, hogy míg a nők – nem túl meglepő módon – az érzelmi kötődésre támaszkodnak az exszel ápolt kapcsolat fenntartását illetően, addig a férfiak jóval inkább a testi vágyaik kielégítésére számítanak.

A kutatás szerint többségükben arra apelláltak, hogy ha sikerül fenntartani a jó viszonyt, akkor – szűkös időkben – lehet esély rá, hogy újra ágyba bújjanak az exükkel.

Sajnos ennél többre nem igazán vágynak velünk kapcsolatban. Egy pontot leszámítva, ami ugyancsak nem túl szívderítő a női nem számára: a férfiak számítottak arra, hogy esetleg a volt barátnőjükön keresztül sikerül közelebb kerülni a közös, vonzó ismerősökhöz.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást