Szakítás után ekként turbózhatod fel az önbizalmadat

Szakítás után ekként turbózhatod fel az önbizalmadat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Szakítás után ekként turbózhatod fel az önbizalmadat

Egy szakítást (majdnem) mindig nehéz kiheverni, mindegy, hogy te kezdeményezted, vagy a másik fél. Ha átestél az önsajnálat időszakán, és már nem az esik a legjobban, ha otthon begubózol, és nem beszélsz senkivel, akkor próbáld ki az alábbi tippeket, amikkel saját magadat is kényeztetheted egy kicsit, és egyúttal kimászhatsz a szakítás utáni depresszióból.

Hálanapló

Ha írsz is naplót, valószínűleg mostanában inkább panaszkodással vagy a szomorú gondolataiddal volt tele, itt az ideje, hogy egy kicsit a pozitívumra is figyelj. Jegyezz fel mindent, ami jó érzéssel tölt el, és amiért hálás vagy, és ha kicsit rosszabbul érzed magad, olvasgasd a korábbi bejegyzéseidet!

Ezzel arra is kényszeríted saját magadat, hogy észrevedd a szép dolgokat is, ne csak azokat, amik az exre emlékeztetnek, vagy arra, hogy egyelőre nem szeretsz egyedül lenni.

Hamar rájössz majd, hogy mennyi jó dolog van az életben, olyan is, ami nem a volt szerelmedhez kötődik.

Szorosabb kapcsolat a természettel

Lehet, hogy unalmasan hangzik, és másra se vágysz most, mint otthon maradni és sajnálni magad, de ehelyett inkább szedd össze magad, és menj el sétálni! Hallgass alatta hangoskönyvet, valami jó podcastot, vagy egyszerűen csak zenét, és figyelj a körülötted lévő emberekre!

Ha látod, hogy nem az egész világ szürke, csak te érzed magad rosszul, könnyebben helyezed kontextusba a helyzetet. Arról nem is beszélve, hogy a mozgástól megindul a boldogsághormonjaid termelődése, és sokkal könnyebben lesz jobb kedved, mintha otthon ülnél.

raduga21/depositphotos.com

Harmonikus otthon

Persze, az ember ilyenkor másra sem vágyik, mint házimunkára – pedig el sem hinnéd, mennyit számít, hogy milyen környezetben éled a mindennapjaidat.

Ha a szobád, a lakásod most a lelkivilágodat tükrözi, és rendetlen, ne adj isten koszos is, akkor sokat segíthetsz a közérzeteden azzal, hogy legalább itt rendet raksz, ha belül nem is érzed magad jobban tőle.

Így ráadásul az az érzeted is lehet, hogy kezded összeszedni magad, rendberakni az életed, amitől már alapból jobb kedvre derülsz.

photography.eu/depositphotos.com

Miért ne?

Jó, azért nem mindenre, de arra, ha a barátaid elhívnak, ha adódik egy új munkalehetőség, ha egy srác randira hív, ha kipróbálnál egy új hobbit – mondj arra is igent, amihez egyébként nincs is kedved, mert nagy az esély arra, hogy mégis jól fogod érezni magad. A legrosszabb esetben pedig legalább nem ülsz otthon, nem sajnálod magad, és telik az idő – az idő pedig, mint tudjuk, a legjobb orvosság.

És ki tudja, talán egy ilyen nyögvenyelős igen után fogod megismerni életed párját, akiről lemaradnál, ha tovább lógatnád otthon az orrodat.

A zene gyógyír

Igen, ennyire egyszerű – még ha szomorú balladákat is hallgatsz ahelyett, hogy felpörgetnéd magad, akkor is rájöhetsz, hogy nem vagy egyedül a szenvedéseddel, és mindenki átélte már ezeket az érzéseket így vagy úgy.

A zene mindenképpen orvosság, ha máshogy nem, legalább úgy érzed, van, aki megérti, hogy min mész keresztül, és nagyon szép szavakba is foglalja.

Ha pedig pörgős, vidám dalokat hallgatsz, sokkal jobban jársz még ennél is, hiszen előbb-utóbb a kedvedet is feldobják, legalább egy kicsit.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást