Szerelem / Párkapcsolat

Szakértők szerint azok a párok válnak el legnagyobb eséllyel, akikben megvan ez a 6 személyiségvonás

Túlreagálni minden apró gondot

Amikor egy kapcsolatban az egyik fél gyakran az apróságokból is nagy ügyet csinál, a házasságát tudtán kívül nagy veszélynek teszi ki.

Persze megesik, hogy egyikőtök rossz passzban van, és olyan dolgokon is hamar mérges lesz, amit máskor talán észre sem venne, de hosszú távon, pláne ha ez állandósul, könnyen válás lehet a vége.

Egy amerikai ügyvéd, David Gonet elmondása szerint gyakran találkozik olyan esetekkel, amikor valaki túlreagál egy helyzetet, és hirtelen felindulásból, dühösen beadja a válókeresetet – majd később, miután lenyugodott, visszamondja azt.

Azonban megesik, hogy addigra a másik félnek elege lesz az állandó veszekedésekből, amelyek éveket öleltek fel az életéből, így ő maga kéri a válóper elindítását.

 

Az anyagiasság, mint fő probléma

Kutatások szerint az, hogy egy kapcsolatban két partner teljesen eltérő anyagi hozzáállással rendelkezik, a házasságra is negatív hatással van. Pláne, ha az egyik fél lényegesen többet költ, mint a másik.

Szintén egy amerikai ügyvéd, Russell D. Knight mesélt arról, hogy a pénzügyek terén mi az egyik legnagyobb gond, ami válóokként szerepel.

Véleménye szerint azok az emberek, akik hajlamosak az anyagias gondolkodásmódra, és a boldogságuk kulcsának a gazdagságot tartják, gyakrabban adják be a válókeresetet akkor, ha a partnerük anyagilag nem tud megfelelni már ezeknek az elvárásoknak.

De az sem ritka, hogy két ember olyannyira nem tud egy nevezőre jutni pénzügyek terén, hogy az ebből fakadó rengeteg veszekedés miatt távolodnak el egymástól.

Olvastad már?  10 jel, hogy totál megbízhatatlan, veszélyes emberrel van dolgod

 

Az állandó gondoskodásból is lehet sok

Noha jó tulajdonságnak tűnhet az, ha valaki folyamatosan gondoskodni szeretne a partneréről, valójában szakértők szerint egyáltalán nem az.

Sokszor ugyanis az, hogy az egyik fél állandóan a partnerével foglalkozik, segíteni próbál neki mindenben, és tanácsként megfogalmazva, de burkoltan megmondja neki, mit és hogyan tegyen, azzal valójában az irányítást szeretné a kezei között tartani.

Sok esetben ez nem is tudatosan történik, és valamilyen érzelmi probléma áll a háttérben (rossz tapasztalatok, félelem az elhagyástól).

De amikor valaki ezt nem ismeri fel magán, előbb-utóbb azt veheti észre, hogy a partnere próbál eltávolodni tőle, elutasítóvá válik, és sajnos gyakran a válás is terítékre kerül.

 

A konfliktusok kerülése nem jó taktika

Hiába érezzük rosszul magunkat egy vita során, a konfliktusok nagyon kellenek a komoly kapcsolatokba.

Ez arra utal, hogy bár egy párt alkottok, de két külön emberként is megálljátok a helyeteket, ki meritek nyilvánítani a véleményeteket, és egyensúlyban tartjátok a kapcsolat irányítását.

Ha viszont az egyik fél minden áron kerülni próbálja a vitákat, inkább mindig igazat ad a párjának, és sosem fejezi ki az érzéseit, az évek előrehaladtával boldogtalanná válhat.

A lezáratlan problémák folyamatosan utat találnak maguknak, feszültséget teremtenek, és olyan mély szakadékot hozhatnak létre, amit már nehéz leküzdeni. Sőt, sajnos sok esetben egyáltalán nem is lehetséges.

Olvastad már?  A karantén megmentheti a kapcsolatokat - ha még stabil lábakon áll

 

A törékeny önbizalom

Nem véletlenül mondják, hogy egy egészséges kapcsolathoz először saját magadat kell megszeretned.

Szakértők ugyanis úgy vélik, hogy ha állandóan önértékelési problémákkal küzdesz, és nem tudod elfogadni magad, akkor folyamatosan külső segítséget próbálsz ehhez találni.

Túlkompenzálhatsz, és sajnos a statisztikák szerint nem kizárt, hogy egy harmadik fél figyelmét is igényelni kezded, hiszen egy ponton túl a partnered elismerő szavai nem bizonyulnak elegendőnek.

Az, hogy néha elégedetlen vagy a külsőddel, még természetesen nem tartozik ebbe a kategóriába, de ha évek óta folyamatosan csak a negatívumokat látod a tükörben, úgy lehet, hogy érdemes az önbizalmad megerősítésére helyezned a fókuszodat.

 

Nárcizmus, a válások fő oka

Talán nem ér váratlanul, hogy ez a személyiségvonás az egyik legnagyobb gond a házasságokban.

Egy nárcisztikus emberrel együtt élni nagyon nehéz feladat, ám mivel ügyesen tudják rejtegetni ezt a tulajdonságukat, így sokszor hosszú időn át titokban marad valódi énjük.

A házasság során viszont lekerülnek az álarcok, és egy bonyolult felállásban találhatja magát a másik fél.

A nárcisztikus személy ugyanis szereti a konfliktusok során az áldozat szerepét magára venni, folyamatosan bűntudatot próbál ébreszteni a partnerében, önző módon viselkedik, és a kompromisszumok megkötésére egyszerűen képtelen.

Egy olyan emberrel leélni egy életet, aki sosem hajlandó felelősséget vállalni a tetteiért, lehetetlen volna, ezért rengetegen válnak el a nárcisztikus vonások miatt.