A szabásvonalak – STÍLUS születik, az önbizalom show – 3. rész

A szabásvonalak – STÍLUS születik, az önbizalom show – 3. rész

Címlap / Stílus / Divat / A szabásvonalak – STÍLUS születik, az önbizalom show – 3. rész

A STÍLUS születik show ezúttal is igazi önbizalomtréninggé alakult résztvevőink számára. A szereplők a harmadik részben egy szál lepelben láthatták alakjukat, formáikat a tükörben. Szembesülnek saját adottságaikkal és szépségükkel, miközben fény derül számos szabászati trükkre is, amikkel óriási változást érhetnek el öltözködésükben.

A YURKOV stílusszakértői csapat rámutat, mennyire fontos egy jól megválasztott nyakkivágás, szoknyahossz vagy éppen karcsúsítás. Miután az előző részben megismerhették a legelőnyösebb színeiket, a résztvevők most belátást nyernek a szabásvonalak világába, és olyan stílustrükkökkel gazdagodnak, amelyekkel ezentúl kifogástalan megjelenésük lesz. 

Új rész minden hétfőn: iratkozz fel ide kattintva, ne maradj le egy részről se!
YURKOV stílustréningre ide kattintva tudsz jelentkezni.

Mindegyik hölgy teljesen más alkat, mégis mindenkinek sikerült megtalálni a hozzá illő ujjhosszt, szoknyafazont és azt is, hogy hol mutat a legjobban az öv rajtuk. Nem az alkaton, hanem az arányokon múlik ugyanis, hogy kinek mi áll jól – az alábbi alapfelvetéseket bárki követheti, aki úgy érzi, ráférne egy kis frissítés a ruhatárára.

A YURKOV stílusszakértő csapata ezen a héten a fazonokra koncentrált: a négy kiválasztott lány, Judit, Réka, Edit és Eszter mindannyian más és más alkattal rendelkeznek, ezért más is áll jól nekik – ezt pedig személyre szabottan a legegyszerűbb eldönteni. Ahhoz, hogy valaki meg tudja állapítani, vajon milyen fazon áll a legjobban a saját alkatán, pár dolgot érdemes megvizsgálni.

A váll-csípő tengelyt

Ez mondja meg, hogy összhatásában mennyire tűnik szélesnek a váll vagy a csípő – nettóban hiába van nagy hátad, ha a csípőd ezzel együtt arányos, összességében nem fog annak tűnni. A saját méreteidet soha ne centikben, hanem arányokban figyeld, hiszen nem máshoz méred magad, hanem saját magadból szeretnéd kihozni a legtöbbet.

A lábad hossza a magasságodhoz képest

Ha a teljes magasságod felét nem éri el a lábaid hossza, akkor olyan ruhákat érdemes választanod, amelyek nyújtják a lábaidat, és lehet, hogy meg kellene barátkoznod a magassarkúval is – ez ugyanis azt jelenti, hogy arányaiban rövidebbek a lábaid, mint egy átlagos embernek. Ezzel nincs persze semmi baj, de ha nem vagy benne biztos, hogy a testarányaid hogyan alakulnak, ez a módszer nagy segítség lehet.

A vádlid vastagsága

Ha szoknyát választasz, és a vádlid kicsit vaskosabb, vagy izmosabb, mint az átlag, érdemes vagy vádli alá, vagy térdig érő fazonra adni a voksod – ez azért fontos, mert ha elvágod a ruhával a többi résznél a lábadat, az optikailag vastagítja az alsó lábszáradat. Ha vékony vádlid van, ilyennel nem kell foglalkoznod, de ha kicsit formásabb, érdemes azt teljes valójában megmutatni, hogy mindenki lássa, milyen szép a formája.

Játssz az övvel!

Ha van rajtad súlyfelesleg, ha nincs, egy jó övvel csodákat művelhetsz – ez ugyanis elfelezi, megakasztja a ruhát, és gyakorlatilag „részekre szabdalja” a megjelenést, ez pedig egyszerre tud slankítani és kiemelni. Ha teltebb lány vagy, akkor se félj az övektől, mert egy derékra tekert élénkebb szín csak segít elkerülni a „zsák effektust”, és kiemelni az előnyös vonásaidat.

Persze egyénenként is változik az, hogy kinek mi áll jól, de ezek az alapvetések mindenkire igazak – érdemes játszani a ruhákkal, kiemelni, amire büszke vagy, és elrejteni, amire kevésbé. A cél az, ahogy Kovács Yurkov Orsi is fogalmazott, hogy megszeresd a tested – hiszen mi vagyunk saját magunk legnagyobb kritikusai, úgy beszélünk az alakunkról, amit nem tűrnénk mástól, és amit nem mondanánk egy szerettünknek sem. Ha megtanulod, hogy mi áll jól, egy percig sem fogsz feszengeni a ruháidban – ezt a STÍLUS születik hölgyei is megtanulták.

A műsor főtámogatója a:

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!