A színek – STÍLUS születik, az önbizalom show – 2. rész

A színek – STÍLUS születik, az önbizalom show – 2. rész

Címlap / Stílus / Divat / A színek – STÍLUS születik, az önbizalom show – 2. rész

Az azért senkinek nem új információ, hogy mindenkinek más szín áll jól, és talán az se, hogy alapvetően négy, az évszakokról elnevezett típusba sorolható be durván elnagyolva az összes ember. De azt tudtad, hogy egy rosszul megválasztott árnyalat ráncosabbnak, fáradtabbnak, a fogaidat sárgábbnak, a szemeidet pedig kevésbé élettel telinek mutathatja? A STÍLUS születik második részében a valóságshow négy résztvevőjén keresztül ismerhetitek meg, mire is kell figyelni, ha színeket választotok.

Akár évekkel is öregíthet, fáradttá és sápadttá tehet minket a rosszul megválasztott szín, de még a rosszul megválasztott árnyalat is – ezért érdemes vagy utánanézni, vagy valakivel kielemeztetni, hogy milyen színek állnak jól, vagy egy kis saját kutatást végezni a témában, mert rengeteget javíthatsz a megjelenéseden csak azzal, hogy a saját vonásaidnak megfelelő árnyalatokat választasz. A STÍLUS születik második részében Kovács Yurkov Orsi és Csánk-Takács Mirtill segít a résztvevőknek megtalálni a hozzájuk megfelelő színeket.

Új rész minden hétfőn: iratkozz fel ide kattintva, ne maradj le egy részről se!
YURKOV stílustréningre ide kattintva tudsz jelentkezni.

Alapvetően négy nagy típust különböztetünk meg, ha arról beszélünk, hogy kinek milyen színek állnak jól: a tél, a tavasz, a nyár és az ősz típust. Bár minden ember besorolható nagyjából egy alaptípusba, azért azt is érdemes tudni, hogy általában inkább ezek keveredései jellemzők, méghozzá egy-egy uralkodó típus mellett. Az, hogy valakinek milyen színek állnak jól, nagyban függ az arcának felépítésétől, a haja természetes színétől, a bőre árnyalatától, a szája és a fogai színétől, a szemétől, de még attól is, hogy mennyire élénk a szeme fehérje. 

Bármilyen meglepő, nem csak a színek, de az árnyalatok is komolyan számítanak. A STÍLUS születik résztvevőinek például nem igazán állt jól – a sokak által tévesen mindenkihez passzoló színnek gondolt – fekete, de a sötét tengerészkék igen, és még olyan nüansznyi dolgokban is volt különbség, mint az élénk lila, vagy a pasztellesebb, kifakult árnyalat. Ha megtalálod a számodra megfelelő színt, azt azonnal észre fogod venni, kivirul ugyanis tőle az arcod, kitűnik a szád színe, és energikusabbnak, kipihentebbnek tűnsz majd.

A YURKOV stílusszakértői hoztak egy statisztikát is arról, hogy itthon milyen arányban vannak a különböző típusok, és az a jellemző, hogy igazán a tél vezeti a versenyt: a magyar nők 41,4 százaléka nagyrészt ide sorolható. Ezután jön az ősz a 24,1 százalékával, majd a tavasz és a nyár. A délebbi területeken, például Kaliforniában, ez a helyzet sokkal kiegyenlítettebb. 

Ha érdekel, hogy milyen árnyalatok számodra a legmegfelelőbbek, akkor nézd meg a fenti videóban, milyen tanácsokat kapott Judit, Réka, Edit és Eszter, akik mind más és más színeket választottak a palettájukból, és mérd magad az ő tulajdonságaikhoz.

A műsor főtámogatója a:

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!