A svédek boldogságreceptje, a lagom – Így építsd be a ruhatáradba!

A svédek boldogságreceptje, a lagom – Így építsd be a ruhatáradba!

Címlap / Stílus / Divat / A svédek boldogságreceptje, a lagom – Így építsd be a ruhatáradba!

Oké, először is kezdjük azzal, mi is az a lagom. Ha a hygge-ről, a dán boldogság titkáról már hallottál, amely gyakorlatilag a hétköznapi, komfortos és jóleső pillanatok örömét, az együtt töltött időt értékeli, és igyekszik ezeket a momentumokat észrevenni, akkor a lagomot már egyszerűbb elmagyarázni.

A lagom ugyanis a svédek hasonló életmód receptje a boldogságra, csak ők ezt a nem túl kevés, nem túl sok, éppen elég mezsgyén keresik, és erre törekszenek az élet minden területén. Innen már egyértelmű, vajon miért lehetséges a lagomot a ruhatárba is bevinni, hiszen nagyon praktikus tanácsokat kaphatunk ahhoz, hogyan is öltözzünk úgy, hogy az a lehető legkomfortosabb legyen. Adunk pár tippet, ha ez téged is érdekel!

Kényelmes alapdarabok

A svédek boldogságreceptje, a lagom - Így építsd be a ruhatáradba!

Egy lagom gardrób remekül épít a basic, azaz alapdarabokra, hiszen ezek adják azokat a ruháinkat, amelyeket a leggyakrabban hordunk. Ahhoz, hogy valami kényelmes legyen, nem kell, hogy egyben csúnya is, ezért a kényelmes de sikkes – comfy chic – darabokat érdemes előnyben részesítened, ha egy lagom ruhatárat szeretnél.

A színek és a minták jelentősége

A svédek boldogságreceptje, a lagom - Így építsd be a ruhatáradba!

A lagom stílusban a színeknek és a mintáknak is különleges jelentősége van, hiszen valljuk be, sokan vagyunk arra hajlamosak, hogy egészen monokróm ruhákat viseljünk a hétköznapokon, színeket sokszor csak a különleges eseményekkor, míg mintákat igencsak elvétve.A lagom szerint érdemes minden napra egy kicsit úgy gondolni, mint egy különlegesebb hétköznapra, és eszerint öltözni. Egy kis minta, egy erőteljesebb szín sokkal gyakrabban belefér!

Meglepő párosítások

A svédek boldogságreceptje, a lagom - Így építsd be a ruhatáradba!

A lagomba nem fér bele az, hogy szégyenlősködjünk, és csak azért ne viseljünk valamit valamivel, mert attól tartunk, mit szólnak mások. A se nem túl sok, se nem túl kevés elvét az egyéni szűrőnkön keresztül kell érzékelnünk, így ha nekünk megfelel egy különösebb párosítás, viseljük büszkén. A lagomba belefér az, ha látszólag egymáshoz nem illő darabokat, egy kicsit bizarr dolgokat viselünk. Kísérletezzünk bátran!

Örök darabok

A svédek boldogságreceptje, a lagom - Így építsd be a ruhatáradba!

A lagom alapvetően egy olyan életstílus, amibe a pazarlás nem fér bele, és ez igaz az öltözködésre is. Ha az a típus vagy, aki majd megőrül a legújabb trendekért, és minden szezonban bevásárol ezekből az új, de gyorsan cserélődő darabokból, akkor a lagom nem biztos, hogy a te utad. De ha egy olyan gardróbra vágysz, amiben rengeteg olyan alapdarab megtalálható, amit évek múltán is viselhetsz, mert soha nem mennek ki a divatból – mint a farmerek, a kötött pulcsik és kardigánok, a sötét blézer, a ballonkabát és sorolhatnánk –, akkor bátran vágj bele!

Praktikus tippek a lagom ruhatárhoz

A svédek boldogságreceptje, a lagom - Így építsd be a ruhatáradba!

Lagom ruhatárat kiépíthetsz egy szuper kapszulagardróbból, ha felturbózod örök darabokkal és néhány meghökkentő, színes mintás darabhoz. Mint már tudod, ez az életstílus nem pazarol, mindig a pont eleget választja és környezettudatos, ezért elengedhetetlen, hogy óvd a ruháid, és ne dobj ki semmit feleslegesen, de ugyanígy ne is vegyél olyat, amit úgysem fogsz viselni. Mindig legyen az első szempontod a kényelem, és ne félj attól, mások mit szólnak az öltözetedhez. Ami neked pont jó, az hordható!

Képek forrása: 1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/11/12

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást