A sütőtök és a karaj pompás párost alkot. Remekül kiegészítik egymást, remek íz harmóniát alkotva. Ha lehet, fogyassz minél több sütőtököt, mindenféle formában.
A sütőtök szebbé teszi a bőrünket, különösen a pattanások kezelésében lehet segítségünkre. Fogyasztása jótékonyan hat az emésztésre is. A meghűléses megbetegedések esetében is alkalmazható. Ha tehetjük és szeretjük, fogyasszunk minél többet belőle.
Hozzávalók 3 személyre:
- 3 nagy szelet karajfilé
- só
- bors
- 15 dkg sütőtök megsütve
- 9-10 cm-nyi póréhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A sütőtököt megsütjük, a töltelékbe szánt mennyiséget pürésítjük. A póréhagymát megtisztítjuk, 3 darabra vágjuk.
A sertéskarajt vékonyra klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
A húsra egyenletesen ráterítjük a megsütött sütőtököt. Középre fektetjük a pórét.
A megtöltött karajszeletet szorosan feltekerjük. Hústűvel megtűzzük. Így töltjük meg mindhárom húst is.
A göngyölt karajfiléket olajjal vékonyan kikent levehető fülű serpenyőbe helyezzük, és két fakanállal óvatosan forgatva körbesütjük őket. Majd a serpenyőt nyele nélkül 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre. A sütés utolsó 5 percében főzőtejszínnel felöntjük az ételt.
Ha kihűltek a sütőtökös-póréhagymás tekercsek, szeletelve, barna rizzsel tálaljuk.