Hozzávalók:
225 g makaróni tészta (ha lehet, teljes kiörlésű)
4 teáskanál kukoricakeményítő
0,5 liter alacsony zsírtartalmú tej
1/2 teáskanál dijoni mustár
só
őrölt fekete bors
125g sajt kockára vágva
75g cheddar sajt reszelve
75g romano sajt
2 evőkanál szárított zsemlemorzsa
1 nagy paradicsom szeletelve
néhány főtt brokkoli rózsa
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 c-ra. Kenjünk ki olajjal vagy vajjal egy ovális üvegtepsit.
2. Főzzük meg a makarónit a csomag utasításai szerint.
3. Szűrjük le a tésztát és öntsük egy nagy műanyagtálba.
4. Eközben egy 2 literes fazékban keverjük ki a tejben a kukoricakeményítőt, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről. Habverővel keverjük hozzá a mustárt, 1/4 teáskanál sót és borsot. Keverjük hozzá a cheddar sajtot és a romano sajt 1/4-ét (nem kell teljesen elolvadjon a tejben).
5. Egy kis tálban forgassuk bele a romano sajt kockákat a zsemlemorzsába.
6. Keverjük a makarónihoz a sajtos keveréket és öntsük a tepsibe. Öntsük rá a zsemlemorzsás kockákat és a fennmaradó zsemlemorzsát. Rendezzük a paradicsomszeleteket és a brokkoli rózsákat a tetejére.
7. Süssük addig, míg enyhén megbarnul a teteje és a paradicsom is megsül.
8. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk állni 5 percig majd tálaljuk.