Sült bélszín ribizliszósszal

Sült bélszín ribizliszósszal

Címlap / Életmód / Receptek / Sült bélszín ribizliszósszal

A marhahúsnak egy édes-savanykás karaktert kölcsönöz ez a gyümölcsös mártás.

Hozzávalók:

– 120g szeletelt bacon apróra vágva
– 2 csésze vörösbor
– 2 evőkanál ribizli lekvár
– 1 kiskanál kukoricaliszt 1 evőkanál vízben feloldva
– 1 kb bélszín
– só, frissen őrölt fekete bors
– 2 teáskanál olívaolaj

Elkészítése:

1. A mártáshoz pirítsuk meg a szalonnát egy serpenyőben ropogósra. Tegyük papírtörlőre és itassuk le a zsírtól. Töröljük a seprenyőt tisztára, majd öntsük bele a bort, lekvárt és forraljuk fel, amíg zseléssé nem válik. keverjük hozzá a kukoricaoldatot, hogy besűrűsítsük. Keverjük hozzá a szalonnát.

2. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Fűszerezzük a húst sóval és borssal. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a marhahúst, és pirítsuk meg minden oldalról, mintegy 10 percig. Tegyük át a húst egy tepsibe. Süssük körülbelül 20 percig, így közepesen fog átsülni.

3. Vegyük ki a bélszínt a tepsiből és hagyjuk pihenni 15 percig, mielőtt szeletelni kezdenénk. Tálaljuk a mártással.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást